Σε τακτική δικάσιμο παραπέμφθηκε ο 24άχρονος για την επίθεση στο Γ.Κουμουτσάκο

Σε τακτική δικάσιμο, παρέπεμψε ο Εισαγγελέας, τον 24άχρονο ο οποίος συνελήφθη για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου.

ΒΑΣΙΛΗΣ_ΛΟΥΚΟΣ_ΚΥΠΡΟΣΣτο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, σε τακτική δικάσιμο για τις 19 Νοεμβρίου παρέπεμψε ο Εισαγγελέας τον 24άχρονο Βασίλη Λούκο, ο οποίος συνελήφθη για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου.
Ο Εισαγγελέας αφού μελέτησε τη δικογραφία, άσκησε ποινική δίωξη για συνέργεια σε σωματικές βλάβες, και διατάραξη οικιακής ειρήνης στον 24άχρονο και τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο.
Ο 24άχρονος Βασίλης Λουκος, υποστήριξε οτι δεν χτύπησε το Γ.Κουμουτσάκο, τον οποίο -όπως ανέφερε- δεν γνώριζε, καθώς ούτε ότι είναι Βουλευτής , αλλά προσπάθησε να τον προστατεύσει καθώς ανήκε στην στην ομάδα περιφρούρησης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ως μέλος της νεολαίας, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των Ποντίων, στην πλατεία Συντάγματος, την περασμένη Πέμπτη (05/11). Κατά την απολογία του σημείωσε, ότι μετέβη αυτοβούλως στην Αστυνομία να καταθέσει την επόμενη μέρα (06/11) και.. συνελήφθη.

Κατηγορητήριο από την Αστυνομία
Ο 24άχρονος ο οποίος συνελήφθη (06/11) στο πλαίσιο του αυτοφώρο, έχει καταγραφεί σε βιντεοληπτικό υλικό και φωτογραφικά στιγμιότυπα, να πλησιάζει το Γιώργο Κουμουτσάκο, όπως υποστηρίζει, «για να τον προστατεύσει»  από την επίεση. Σύμφωνα με Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, στον 24άχρονο, αποδίδεται συγκεκριμένος ρόλος σε οργανωμένο σχέδιο επίθεσης σε βάρος του Βουλευτή, “φαινομενικά” για να τον προστατεύσει, υποστηρίζουν οι Αστυνομικοί, ωστόσο νωρίτερα συνομιλεί με τον νεαρό που γρονθοκόπησε στο κεφάλι το Γ.Κουμουτσάκο.

Αναζητούνται οι 4ις
Τέσσερα άτομα έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται σύμφωνα με την Κρατική Ασφάλεια, για το βίαιο επεισόδιο σε βάρος του Γιώργου Κουμουτσάκου, με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα οποίος μίλησε για συλλήψεις εντός της ημέρας.
Ωστόσο, με δεδομένο της παρέλευσης του αυτοφώρου, δεν εμπίπτει διαδικασία σύλληψης εκτός αν ο Εισαγγελέας ασκήσει νέα Διώξη σε βαρος των νεαρών οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί που δικαιολογεί ένταλμα σύλληψης.

ΕΔΕ και για τη φρουρά Κουμουτσάκου
Παράλληλα, διατάχθηκε ΕΔΕ για να διερευνηθεί τυχόν αδράνειας και πλημελλούς αντίδρασης των Αστυνομικών των ΜΑΤ κατά την διάρκεια της επίθεσης. Η Διοικητική Έρευνα, περιλαμβάνει και τους Αστυνομικούς συνοδούς του Βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου, προκειμένου να εξακριβωθεί το σημείο αναφοράς τους, κατά την επίθεση στο Βουλευτή, καθώς και γιατί οι ίδιοι δεν προστάτεψαν ως όφειλαν το Γιώργο Κουμουτσακο.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport