ΣΕΦΕΑΑ: “Έτος πρόληψης και μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων” το 2015.

Η συχνότητα των τροχαιων και ο αυξανόμενος αριθμός ενστόλων που χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία-το τελευταίο διάστημα- έκτος από τη θλίψη, προκάλεσε την ανακήρυξη του 2015 ως”Έτος πρόληψης και μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων” από το ΣΕΦΕΑΑ.


image

“Έχουμε ϕτάσει στο οδυνηρό σημείο σχεδόν κάθε εβδομάδα να έχουμε και ένα νεκρό ,θύμα της ασϕάλτου, χωρίς ϕυσικά να συνυπολογίζουμε τις  εκατοντάδες  των τραυματιών” αναφέρουν μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του, το ΣΕΦΕΑΑ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, ανακηρύσσει το 2015, “Έτος πρόληψης και μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων”.
Σε αυτό το πλαίσιο, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα ενημέρωσης για το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ, με συμμετοχή καταξιωμένων οδηγών από το χώρο του αυτοκινήτων και της μηχανής. Ενω θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις προς την πολιτεία, για μέτρα προστασίας και αποϕυγής των τροχαίων ατυχημάτων.
Παράλληλα, με διανομή  ϕυλλαδίων και εντύπων, σχετικά με τα τροχαία ατυχήματα θα διεξαχθεί ενημερωτική καμπάνια καθώς και η προβολή βίντεο στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ , με σκοπό την ευαισθητοποίηση των ενστόλων αλλά και των πολιτών.
“Ζητούμε παράλληλα την συμμετοχή και στήριξη όλων των ϕορέων της πολιτείας αλλά κυρίως της Ελληνικής Αστυνομίας, ιδιαιτέρως δε του Υπουργείου μας και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Δεν αρκεί να πενθούμε και να ξορκίζουμε το κακό κάθε ϕορά που συμβαίνει πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα τις αιτίες ακόμα και αν μας πικραίνουν και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, διότι για κάθε τροχαίο ατύχημα συνήθως ευθυνόμαστε όλοι”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΕΦΕΑΑ.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport