Ρόδος: Συνελήφθη ο Αρτέμης Σώρρας- Θα διέθετε $600 δισ. στην Ελληνική κυβέρνηση, να διαγράψει το δυσβάστακτο δημόσιο χρέος.

Με τη διαδικασία του αυτοφώρου, συνελήφθη ο Αρτέμης Σώρρας- o άνθρωπος που θα έθετε στη διάθεση της Ελληνικής κυβέρνησης $600 δισ. προκειμένου να διαγράψει το δυσβάστακτο δημόσιο χρέος- κατά την διάρκεια ομιλίας του, στη Ρόδο, ύστερα από μήνυση που υποβλήθηκε σε βάρος του.
Την ίδρυση κόμματος προανήγγειλε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο (25/10), ο Αρτέμης Σώρρας κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε καφετέρια της Ρόδου (25/10-23.00), πριν συληφθεί από Αστυνομικούς του ΑΤ Ρόδου.

Σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα, καθως και σε άλλα τρία άτομα από κοινού διαχειριστές ιστολογιου (blog), υποβλήθηκε μήνυση, για εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση και δυσφήμιση δια του τύπου από αρθρογράφο τοπικης εφημερίδας στη Ρόδο, με αφορμή αναρτήσεις σε βάρος του, οι οποίες είχαν προηγηθεί. Το μεσημέρι (26/10) παραπέμφθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου με απόφαση του οποίου αφέθηκε ελεύθερος.

Το Σεπτέμβριο του 2012 ο Αρτέμης Σώρρας παρουσιάστηκε ως νόμιμος κάτοχος έξι χρεωστικών ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου συνολικού ύψους 600 δισ. δολαρίων. Από κοινού με τον Εμμανουήλ Λαμπράκη και μέσω της οργάνωσης END (End National Debt) είχαν καταθέσει πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση για δανειοδότηση της Ελλάδας, με σκοπό την αποπληρωμή του χρέους. Η επιστολή τους κοινοποιήθηκε στον πρωθυπουργό, στον πρόεδρο της Βουλής, στην Τράπεζα της Ελλάδος και στον Υπουργό Οικονομικών.

Η ΤτΕ με δεδομένο ότι η οικονομική πρόταση στο Ελληνικό Δημόσιο αφορούσε χρηματοοικονομικά προϊόντα του αμερικανικού Δημοσίου, απευθύνθηκε στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Στην απαντητική επιστολή που έφτασε στην Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρονται, «Σε απάντηση του αιτήματός σας για έλεγχο και εξακρίβωση της εγκυρότητας των εγγράφων που αποστείλατε, σας γνωρίζουμε ότι εξετάσαμε τα έγγραφα και ότι ΔΕΝ (σ.σ.: τα κεφαλαία επέλεξε ο συντάκτης της επιστολής) αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα. Τα εν λόγω έγγραφα αποτελούν προϊόν απάτης και χρησιμοποιούν παρανόμως ονόματα αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών. Το υπουργείο συνιστά στους παραλήπτες να μην απαντούν σε τέτοιου είδους αλληλογραφία». Και συνεχίζει η απαντητική επιστολή «Παρόλο που το υπουργείο Οικονομικών τηρεί λογαριασμούς ιδιωτών στο σύστημα Treasury Direct που διαθέτει, αυτοί είναι λογαριασμοί τίτλων και όχι καταθετικοί λογαριασμοί όψεως. Οι ιδιώτες δεν μπορούν να εκδίδουν εντολή πληρωμής προς τρίτον από λογαριασμό Treasury Direct χρησιμοποιώντας απλή ή διεθνή συναλλαγματική ή οποιοδήποτε άλλου είδους μέσο. Κάθε έγγραφο που αποπειράται κάτι τέτοιο είναι απατηλό», προστίθεται χαρακτηριστικά. Τέλος, ο γενικός επιθεωρητής των ΗΠΑ συστήνει στην Τράπεζα της Ελλάδος: «Αν θέλετε να αναφέρετε το θέμα σε τοπικό επίπεδο, συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τις διωκτικές αρχές της χώρας σας».

Ο Σώρας και ο Λαμπράκης με αφορμή δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας, είχαν υποβάλλει έγκληση για συκοφαντική δυσφήμηση, κατά στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και της εφημαρίδας, η οποία απορρίφθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ως αβάσιμη.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport