ΡΟΔΟΣ: Έκρηξη ΑΩΜ σε πύλη της Μεσαιωνικής Πόλης.

Εκρηξη σημειώθηκε σχεδόν μία ώρα πριν από τα μεσάνυχτα (03/09), στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

Οι αρχικές εκτιμήσεις για έκρηξη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ, δεν επιβεβαιώθηκαν κατά την αυτοψία Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου και στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, με τα ευρήματα να προδιορίζουν πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.

Στο σημείο της έκρηξης εχουν εντοπισθεί υπολείμματα ωρολογιακού μηχανισμού, δύο μεταλλικοί κύλινδροι με πλαστικούς συνδέσμους συγκράτησης. Οπως διαπιστώθηκε ο δράστης είχε τοποθετήσει τον αυτοσχέδιο εκρητικό μηχανισμό σε προπέτασμα της εισόδου στην πύλη της Κολώνας στη Μεσαιωνική Πόλη, σε ύψος περίπου 15 μέτρων. image

Πυροτεχνουργοί, αναμένεται να προσδιορίσουν το είδος ης εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε στον αυτοσχέδιο μηχανισμό, ενώ σε αυξημένη επιφυλακή τέθηκαν οι Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές.

Από την έκρηξη δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί ενώ δεν σημειώθηκαν υλικές ζημιές, ωστόσο η είσοδος σφραγίστηκε.image

Η επιλογή του σημείου, ωστόσο όπως αναφέρουν οι τοπικές Αρχές- η πρόσβαση να είναι εξαιρετικά δύσκολη, ενώ χρειάζεται κάποιος να διανύσει μεγάλη απόσταση πάνω από το Μεσαιωνικό τείχος- εκτιμουν ότι ο δράστης γνώριζε την περιοχή και τον πρόπο προσέγγισης στο σημείο. 

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ- ΡΟΔΟΥ “Έκρηξη στη Μεσαιωνική Πόλη” επισημαίνουν τις υποψίες φορέων και κατοίκων για προβοκάτσια, με στόχο να πληγεί ο τουρισμός, καθώς στη μαρίνα της Κολώνας, ενλιμενίζονται πολυτελείς θαλαμηγοί. Στο παρελθόν- σχεδόν πριν 20χρόνια, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του τοπικού τύπου- είχαν σημειωθεί εμπρηστικές επιθέσεις στην περιοχή της Λίνδου, και σε εμπρησμοί σε κάδους στο κέντρο της πόλης.