Ρέθυμνο, Κρήτη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τη 16άχρονη Ελληνική καταγωγής Βρετανίδα (ΦΩΤΟ)

Με τις έρευνες σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό της 16άχρονης, τα ίχνη της οποίας χάνονται ενώ έκανε βόλτα με την επίσης ανήλικη αδλεφή της και δύο ακόμα φίλες τους, σε χωριό του Ρεθύμνου, δόθηκε από τον Εισαγγελέα για ύστερα από συννενόηση με τους γονείς της, διάταξη δημοσιοποίησης των στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφίας της ανήλικης, καθώς δεν έχει ακόμα εντοπιστεί.

image

Οι εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθυμνου, συνεχίζονται για τον εντοπισμό της 16άχρονης, Clarisa Πλατυρράχου-Poon, η οποία αγνοείται από το βράδυ της Κυριακής (17/07-19.30). Η ανήλικη μαθήτρια, με Ελληνική καταγωγή από τη μητέρα της, μαζί με την επίσης ανήλικη αδελφή της, ειναι υιοθετημένες οπως και οι ιδιες γνωριζουν, και ζουν με τον πατέρα τους με καταγωγή από Μαλαισία, στην Αγγλία. Οι ανήλικες όπως κατέθεσαν οι συγγενείς, αντιλαμβάνομαι την Ελληνική, ωστόσο δε μιλούν τη γλώσσα, ενω μητρική τους γλώσσα επικοινωνίας ειναι η Αγγλική.

Πριν από μια εβδομάδα, η έφηβη, είχε έρθει με την αδελφή της στην Ελλάδα και ύστερα από διακοπές στον Αγιο Νικόλαο, τις τελευταίες δύο ημέρες, επισκέφτηκαν τη γενέτειρα της μητέρας τους στις Κουρούτες Ρεθύμνου. Το απόγευμα της Κυριακής (17/07) οι δύο αδελφές με δύο φίλες τους, βγήκαν για βόλτα, μέχρι αργά το απόγευμα. Ηταν σχεδόν 19.00 όταν η 16άχρονη Clarisa, ειδε ένα κοπάδι πρόβατα, έκοψε μια ελιά- όπως ανέφεραν οι υπόλοιπες ανήλικιες- άφησε τα προσωπικά της αντικείμενα- τσαντάκι το οποίο είχε μαζί της, στη 14άχρονη αδελφή της- και τα ακολούθησε. Αν και την αναζήτησαν οι έφηβες δεν κατάφεραν να εντοπίσοουν την 16άχρονη η οποία είχε χαθεί από το οπτικό τους πεδίο, ανέφερεαν στις καταθέσεις τους.

image

Τα κορίτσια επέστρεψαν στο χωριό, χωρίς ωστόσο να ενημερώσουν κάποιον για την εξφάνιση της 16άχρονης, και γύρισαν πάλι πίσω σχεδόν μια ώρα αργότερα (17/07-20.30) σε αναζήτηση της, κατέθεσαν στις Αρχές που την αναζητούν. Σχεδόν δέκα λεπτά αργότερα (17/07-20.45) οι ανήλικες ενημέρωσαν γαι την εξαφάνιση της 16άχρονης Clarisa Πλατυρράχου-Poon, η οποία φορούσε κοντό λευκό παντελόνι και μπλε μπλούζα, με τις τοπικές Αρχές -Αστυνομία Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ, εθελοντές- και ντόπιους να αναζητούν το ανήλικο κορίτσι.

αναγγελία Εξαφάνισης

Οι Αρχές δημοσιοποίησαν αναγγελία εξαφάνισης της 16άχρονοης, με πρόσφατη φωτογραφία της, από τις διακοπές τους στην Κρήτη, τις προηγούμενες ημέρες, την οποία είχε “μοιραστεί”με τους διαδικτυακούς της φίλους, σε μέσο κοινωνικής δυκτίωσης. Σύμφωνα με άτομο από το οικογενειακό περιβάλλον της 16άχρονης, πριν τρεις ημέρες το προφίλ της, διαγράφηκε από τον κοινωνικό ιστότοπο. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που έχουν συλλέξει οι Αρχές από τα μέλη της οικογένειας της, και τις ανήλικες οι οποίες ήταν μαζί το απόγευμα της Κυριακής (17/07) πριν τα ίχνη της ανήλικης χαθούν, η ίδια δεν έχει μαζί της το κινητό της τηλέφωνο, δώρο στα πρόσφατα γεννέθλιά της από τους γονείς της, για το οποίο ήταν ιδιαιτέρως ενθουσιασμένη για την απόκτησή του.

image

Οι Αστυνομικές Αρχές, εξετάζουν το ενδεχόμενο η ανήλικη, από δική της επιλογή, να ..”εξαφανίστηκε”, σε μια παρόρμηση της εφηβέιας της. Το σενάριο του “72ώρες” ένα παιχνίδι εφήβων το οποίο είχε προκαλέσει αναστάτωση στις Αρχές του εξωτερικόυ με τους εφήβους να επιλέγουν εκούσια εξαφάνισή τους από τα σπίτια τους, το οποίο είχε “εμφανιστεί” και στην Ελλάδα, έχει τις λιγότερες πιθανότητες να ισχύει στην περίπτωση της Clarisa Πλατυρράχου-Poon. Ενα ακόμα σενάριο το οποίο εξετάζεται, είναι η ανήλικη, να είχε “βοήθεια” από άτομο το οποίο τη βοήθηκε να απομακρυνθεί από τις Κουρούτες Ρεθύμνου, καθώς κανέις δεν είναι σε θέση να εντοπίσει την παρουσιά της μετά την απογευματινή βόλτα των τεσσαρων κοριτσιών.

image

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι οι έρευνες εκτείνονται και στις Μοίρες Ηρακλείου, σε μια απόσταση μεγάλη σε σχέση με τις Κουρούτες, χωρίς ωστόσο οι Αρχές να δίνουν περισσότερα στοιχεία. Το ενδεχόμενο να είχε κάποιο ατύχημα η ανήλικη, έχει αποκλειστεί, καθώς όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος Αμαρίου, Παντελής Μουρτζανός, η ευρύτερη περιοχή δεν κρύβει κινδύνους, ενώ η περιοχή έχει ερευνηθεί σχολαστικά από τα κλιμάκια των διασωστών, και υπάρχει η αισιοδοξία για την έφηβη, ακόμα και να έχει χάσει τον προσανατολισμό της .