Π.ΡΑΛΛΗ: Συγκέντρωση ενημέρωσης απροτροπής τροχαίων δυστυχημάτων.

Στην Πέτρου Ράλλη 24, στο σημείο του φονικού τροχαίου, στο οποιο έχασαν τη ζωη τους τρεις άνθρωποι, και τραυματισθηκαν δύο ατομα την περασμένη Τετάρτη (15/10) ο Σύλλογος “SOS Τροχαία Εγκλήματα” οργανώνει συγκέντρωση μνήμης και ενημέρωσης (22/10-16.00) για τα τροχαία.

«Ο δράστης του συγκεκριμένου τροχαίου δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος και τα θύματα δεν ήταν ούτε τα πρώτα, αλλά δυστυχώς δεν θα είναι ούτε τα τελευταία» αναφέρει σε ανακοινωση του συλλόγου. Τα μέλη του “SOS Τροχαία Εγκλήματα”, συγγενείς θυμάτων τροχαίων, και καλούν «όλους όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για την οδική ασφάλεια και τον εκμηδενισμό των τροχαίων εγκλημάτων να συναντηθούμε εκεί, στον τόπο του εγκλήματος”.
Η εκδήλωση μνήμης, “για να τιμήσουμε τους τρεις αυτούς συνανθρώπους μας και να δηλώσουμε τη συμπαράστασή μας στις οικογένειές τους. Για να δηλώσουμε πως δεν θα παραμένουμε πια θεατές του δικού μας θανάτου. Για να απαιτήσουμε τον άμεσο περιορισμό των ορίων ταχύτητας στους δρόμους της πόλης και την αυστηρή επιτήρησή τους”.
Τα στοιχεία που παραθέτει η ανακοίνωση του συλλόγου, αναφέρεται στα όρια ταχύτητας σε αντιπαραβολή με τα όρια ταχυτητας του οδικου δικτύου στο εξωτερικό,”σε διεθνές επίπεδο στη μία μετά την άλλη χώρα τα όρια ταχύτητας στις κατοικημένες περιοχές περιορίζονται στα 30 χλμ/ώρα, στην Αθήνα θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν όρια όπως 90 χλμ/ώρα, στη Συγγρού, 70 χλμ/ώρα στην Κηφισίας, 60 χλμ/ώρα στην Αθηνών κλπ, όρια που και αυτά ακόμα δεν τηρούνται και δεν επιτηρούνται από κανένα. Απόλυτα φυσιολογικό θεωρείται και το να κατέχει η χώρα μας την πρώτη θέση σε θανάτους και τραυματισμούς από τροχαίες συγκρούσεις στην Ευρώπη και η πιθανότητα θανάτου ή τραυματισμού στο ελληνικό οδικό δίκτυο να είναι διπλάσια από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Φτάνει πια η υποκρισία και τα κροκοδείλια δάκρυα για τον ‘πόλεμο της ασφάλτου’. Δεν συμμετέχουμε σε κανένα πόλεμο στην άσφαλτο, ούτε τον κηρύξαμε σε κανέναν!”

Ενώ σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρει” ας τελειώνουμε λοιπόν με αυτά, κανένας φόνος στην άσφαλτο δεν είναι αποδεκτός. Τα τροχαία δεν είναι ατυχήματα, είναι δολοφονίες με φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς. Η ταχύτητα σκοτώνει, 30 χλμ/ώρα στις πόλεις, 110 χλμ/ώρα στις εθνικές οδούς τώρα! Μαζί εκεί, μ’ ένα λουλούδι γι’ αυτούς που χάθηκαν και με την οργή μας γι’ αυτούς που το προκάλεσαν» καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλογου «SOS Τροχαία Εγκλήματα».

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport