Π.ΡΑΛΛΗ: Δεν επιβεβαιώνεται ο ισχυρισμός του οδηγού του φονικου τροχαίου.

Υποστήριξε ότι μετά από σοβαρό τροχαίο και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που είχε υποστεί στο παρελθόν, είχαν διαγνωστεί επιληπτικές τάσεις , ο Αλβανός οδηγός του Smart, στο τροχαιο της Πέτρου Ραλλη. Αρνήθηκε να καταθέσει “υπό την επήρεια αγωγής και τραυματισμού (ελαφρύς) συνεπεία του τροχαίου που προκάλεσε” υποστήριξε. Οι ιατρικές εξετάσεις ωστόσο στις οποίες υποβλήθηκε δεν επιβεβαίωσαν τον ισχυρισμό του, ότι πάσχει από επιληψία.

Ο πραγματογνώμονας ο οποίος ορίστηκε για την εξακρίβωση των συνθηκών του τροχαίου δυστυχήματος της Π.Ράλλη, με τις ιατρικές γνωματεύσεις το προανακριτικό υλικό της Τροχαίας, και τα βίντεο από την περιοχή, αναζητά απαντήσεις. Ωστόσο έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ακόμη και σε κρίση επιληψίας δεν δικαιολογείται η φρενήρης πορεία του Smart που οδηγούσε ο 27χρόνος Έρβις Μάρκου . Αξιωματικοί της Τροχαίας, επισημαίνουν το γεγονός ότι άτομα στα οποία έχει διαγνωστεί επιληψίας, αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης. Απο τους θεράποντες στο Τζάνειο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος, έχει ζητηθεί ιατρική πραγματογνωμοσύνη προκειμένου να αποφανθεί για το αληθές ή όχι των ισχυρισμών του αναφορικά με την επιληψία.
image

«Σε περίπτωση επιληπτικής κρίσης, το πιθανότερο θα ήταν να σταματήσει το όχημα, είτε μετά από πρόσκρουση σε σταθερό σημείο. Δεν δικαιολογριται η πορεια η οποια εχει καταγραφει στα βιντεο με εναλλαγή της πορείας και συνεχείς αλλαγές κατεύθυνσης» αναφέρουν Αξιωματικοί της Τροχαίας Καλλιθέας, εκτιμώντας ότι πιθανότερη αιτία του δυστυχήματος ήταν η απόπειρα του νεαρού οδηγού να διαφύγει από το τροχαίο με υλικες που προκάλεσε-συγκρουση με το ΤΑΞΙ- και να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του Νόμου.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 27χρονου Έρβις Μάρκου , υποστηρίζει οτι είχε νοσηλευτεί στην κλινική «Αγ. Παντελεήμονας» του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, είχε υποβληθεί σε εγκεφαλογράφημα, κατονόμασε τον νευρολόγο που τον παρακολουθούσε και είχε διαγνώσει τις επιληπτικές τάσεις, λαμβάνοντας και φαρμακευτική αγωγή, την οποίάλλη ονομαστικά ανέφερε στους γιατρούς.
Στο Τζάνειο οπου νοσηλευεται φρουρούμενος, μετέβη ο Ανακριτή ενώπιον του οποίου επιφυλάχθηκε να καταθέσει, ζήτησε και ελαβε προθεσμία να απολογηθεί την Δευτέρα (20/10).
Ωστόσο όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο στα στοιχεία του οδηγού και του οχήματος, φέρει όλα τα απαραίτητα έγγραφα-δίπλωμα, άδεια, πινακίδες, ΚΤΕΟ, ασφαλιστήριο συμβόλαιο- Ο 27χρονος Αλβανός, Έρβις Μάρκου έχει νόμιμο διαβατήριο και άδεια παραμονής, η οποία έχει λήξει- ισχύει ως τα τέλη του 2015- ενώ δεν προέκυψε να έχει απασχολήσει τις αρχές και δεν εκκρεμεί διωκτικό έγγραφο σε βάρος του, ενώ ούτε στην κατ οίκον έρευνα προέκυψαν ευρήματα.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος του, κατηγορούμενος για θανατηφόρα διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματική βλάβη από αμέλεια.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport