"Πυρήνες" Τζιχαντιστών, προκαλούν ανησυχία στην Ευρώπη.

Φανατικοί ισλαμιστές έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στην Ευρώπη. Πληροφορίες υπηρεσιών αναφέρουν σχέδια τζιχαντιστών με σκοπό τρομοκρατικές επιθέσεις σε κτήρια της Ευρώπης. Ο διεθνής τύπος, με εκτενή ρεπορτάζ, αναφέρεται σε συλλήψεις και επαφές ευρωπαίων πολιτών Συριακής καταγωγής, με τους μαχητές του “Ισταλαμικού Κράτους”, ενώ δεν παραλείπουν να εμπλέκουν και τη χώρα μας, ως ενδιάμεσο σταθμό τους, για τα πολεμικά μετωπα της Συρίας. Ενώ τόσο οι Ελληνικές αλλά και οι ευρωπαϊκές αρχές προσπαθούν να βρουν τρόπους να παρεμποδίσουν την επιστροφή των τζιχαντιστών και να αφαίρεσουν την ιθαγένεια σε Ευρωπαίους υπηκόους οι οποίοι μεταβαίνουν στην εμπόλεμη ζώνη με ασαφείς “στόχους”.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ (21/09) του Ολανδικού τηλεοπτικού δικτύου “NOS”, φανατικοί τζιχαντιστές οι οποίοι συνελήφθησαν στο Βέλγιο, με καταγωγή από τη Συρία, εκ των οποίων δύο είναι μόνιμοι κάτοικοι της Χάγης, προετοίμαζαν επιθέσεις σε κτήρια μεταξύ των οποίων και το κτήριο της Ευρωπαικής Επιτροπής- το Μέγαρο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες στο πρότυπο της πρόσφατης ένοπλης επίθεσης στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών κατά την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι. ΤΖΙΧΑΝΤ-ΙΙΟ δράστης, ένας 29χρονος Γαλλοαλγερινός που συνελήφθη και κρατείται είχε πολεμήσει πριν από έναν χρόνο στο πλευρό των τζιχαντιστών στην Συρία. Όπως αναφέρει η Βελγική εφημερίδα “L’Echo”, οι Βελγικές υπηρεσίες ασφαλείας είχαν αποτρέψει επιθέσεις τζιχαντιστών που είχαν επιστρέψει από τη Συρία.
Εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η Επιτροπή είναι ενημερωμένη για τα σχετικά δημοσιεύματα, αλλά όχι για συγκεκριμένα σχέδια.
Την ίδια ώρα η ιταλική εφημερίδα “Il Messaggero” επικαλείται ξένη μυστική υπηρεσία που φέρεται να υπέκλεψε συνομιλία δύο αραβοφώνων οι οποίοι μιλούσαν για μια θεαματική ενέργεια με στόχο το Βατικανό. Η εφημερίδα  την Τετάρτη στο Βατικανό. Οι ιταλικές Αρχές διαπίστωσαν ότι ο ένας από τους άνδρες της συνομιλίας είχε επισκεφθεί την Ιταλία πριν από οκτώ μήνες.ΤΖΙΧΑΝΤ Σύμφωνα με την “La Repubblica”, ενισχύθηκαν σε όλα τα ξενοδοχεία στο Βατικανό τα μέτρα ασφαλείας, ενώ στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, ειδικές δυνάμεις με εκπαιδευμένους σκύλους ενισχύουν την ιταλική αστυνομία κατά τη διενέργεια ελέγχων. Παράλληλα, τα τελευταία 24ωρα υπήρξε πρόταση της Γαλλίας να παρεμποδίσουν οι χώρες της Ευρώπης την πρόσβαση σε ιστοσελίδες φανατικών τζιχαντιστών ώστε να αποφεύγονται στρατολογήσεις πολιτών της ΕΕ.

Όπως είχαν αποκαλύψει τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ (13/09), υπήρχαν πληροφορίες στις Ελληνικές υπηρεσίες πριν τα γεογονότα του 2008, για την παρουσία ατόμων Αραβικής καταγωγής, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, οι οποίοι αποτελούν «ενεργούς πυρήνες», Τζιχαντιστών «εν υπνώσει», βρίσκονται στην Ελλάδα, και ταξιδεύουν με ενδιάμεσο σταθμό τη χώρα, ενώ διατηρούν επαφές με ακραίους μουσουλμανικούς κύκλους και Τζιχαντιστές.

Σε δημοσίευμα του Κυριακάτικου τύπου, αναφέρονται σε 27χρονο Έλληνα κάτοικο Αθηνών, -πήρε την ελληνική ιθαγένεια το 2001- ο οποίος από τον περασμένο Ιούλιο έχει μεταβεί σε στρατόπεδο τζιχαντιστών στη Συρία χωρίς τη συγκατάθεση του πατέρα του-σύμφωνα με αναφορές από τη CIA και μυστικές υπηρεσίες- φέρεται να πολεμά για το “Ισλαμικό Χαλιφάτο”. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συριακής καταγωγής μητέρα του 27χρονου η οποία ζει στη Συρία, ως “κήρυκας του μίσους του Ισλαμικού Κράτους” με αναρτήσεις στο διαδίκτυο “ύμνουσε” τη δράση και τις βαρβαρότητες του ISIS.

ShalamAhmad TofiqΤον περασμένο Αυγουστο (21/08) σε άρθρο του “FoxNews”, αναφερόταν σε Ιρακινό,ο οποίος εγκατέλειψε τη χώρα του και επέστρεψε από την Ευρώπη, με σκοπό να σκοτώσει στο όνομα του ισλαμ. Αυτός ο 26χρονος Ιρακινός, φέρεται σύμφωνα με φίλους του, να έχει παραμείνει για κάποιο διάστημα στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια του ταξιφιού του, στην Ευρώπη.
Ο Shamal Ahmad Tofiq με
καταγωγή από τη βόρεια ιρακινή πόλη του Said Sada, εργαζόταν ως κουρέας, και λάτρης της διασκέδασης, μέχρι που πήρε την αποφαση, ταξιδέψει για να βρει τον εαυτό του στην Ευρώπη κι επέστρεψε έτοιμος να σκοτώσει την οικογένεια και τους φίλους του.
Ο νεαρός Ιρακινός, πριν ταξιδέψει στην Ευρώπη, σήμερα στα στοιχεί Sina Ahmad είχε επικοινωνία με ομοεθνείς τους και μέλη της οικογένειας και συντοπίτες του, μέσω του Facebook, ενώ κατά την επιστροφή του, είχε συναντήσεις ενώ απέκτησε ριζοσπαστικοποιημένες θέσεις, ύστερα από επαφές με τζιχαντιστές στην Αθήνα, αναφέρει στο ρεπορταζ του ο
Benjamin Hall.
«Στο χωριό μας, ήταν γνωστό σε όλους και είχε πολλούς φίλους,” δήλωσε ο Chamal Omar, 26 Η οικογένειά του ήταν φτωχή, αλλά ήταν χαρούμενος. Ο πατέρας του πώλησε τα παπούτσια. Τώρα δεν τον ξέρω, αυτός είναι ένας ξένος. Ήταν στην Ευρώπη, κι εκεί άλλαξε. Μακριά από τους φίλους του ” αναφέρει στο ρεποτάζ.images
Ενώ ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης ανησυχεί για τη ριζοσπαστικοποίηση των γηγενών μουσουλμάνων αυτών των χωρών, σε τζαμιά όπου φλογεροί ιμάμηδες παρακινούν τους νέους με ανήσυχα πνεύματα για να ξεκινήσουν έναν ιερό πόλεμο με τη Δύση, η διαδρομή του Ahmad για βίαιη τζιχάντ δείχνει ισλαμικούς πυρήνες της Αθήνας, στο Λονδίνο και το Παρίσι μπορεί να μετατρέψει τους γιους της Μέσης Ανατολής κατά των μελών των οικογενειών τους.

Πώς μπορεί κάποιος φίλος μας τώρα είναι εναντίον μας και εναντίον της οικογένειάς του;” αναφέρει το ρεπορτάζ ου FoxNews, επικαλούμενο δήλωση του Roman Kamal, πρώην φίλος ριζοσπαστικών ιρακινών μέλη του Ισλαμικού Κράτους
Όπως ανέφερε ο Shamal Ahmad Tofiq σύμφωνα με φίλους του,  και μέλη της οικογένειας του, φέρεται να μην έχει ενδοιασμό να καταπολεμήσει την οικογένειά του, ή ακόμα και σκοτώνοντας τον αδελφό του, αφού “διαπίστωσε” ότι ζουν μέσα στην αμαρτία.
Συνεντεύξεις με τους πρώην φίλους του Shamal Ahmad Tofiq, και τα δικά του μηνύματα στο Facebook, δίνουν μια ανατριχιαστική εικόνα για το πώς έγινε η ριζική μεταστροφή του με προσηλωση στο να σκοτώσει όλους εκείνους των οποίων οι ζωές θεωρεί προσβολή για τον Αλλάχ. Το 2009, έφυγε από την πατρίδα του στα βουνά του Κουρδιστάν για να ανακαλύψει την Ευρώπη, και κατέληθξε στην Αθήνα. Ένα βράδυ, εξομολογήθηκε σε φίλους, ήπιε τόσο πολύ ώστε απολύθηκε και τότε έπεισε τον εαυτό του, ότι έπρεπε να αλλάξει.
Από την επόμενη ημέρα, στην επίσκεψή του σε τζαμί, όπου δέχθηκε κατήχηση από ισλαμιστές φονταμενταλιστές από την Υεμένη, τη Βρετανία και το Πακιστάν. Αυτές οι νέες επαφές του Shamal Ahmad Tofiq, προκάλεσαν έκπληξη στα μέλη της  οικογένειας του και φίλους του, στις τακτικές συνομιλίες τους στο Facebook, ενώ υποστήριζε ότι είχε συνατήσεις με ενδιαφέροντες ανθρώπους και συμμετοχή σε συνεδριάσεις στο τζαμί.
Οι παλιοί φίλοι του Shamal Ahmad Tofiq, διαπίστωσαν εκ των υστέρων ότι ήταν μάρτυρες της ριζοσπαστικοποίησης του νεαρού, τον οποίο οι ίδιοι γνώριζαν με το όνομα Shamal. Ο Shamal Ahmad Tofiq επανήλθε στη Συρία, και ήρθε σε επαφή με το παρακλάδι της Al Qaeda, Jahbat al Nusra στην προσπάθειά τους να εκδιώξουν το δικτάτορα Bashar alAssad. Στη συνέχεια, όπως και χιλιάδες μέλη της al Nusra, εντάχθηκε στην ομάδα γνωστή ως ISIS. Με τοΙσλαμικό Κράτος” να επιδιώκει τη δημιουργία χαλιφάτου στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία, ο Shamal Ahmad Tofiq θεωρείται “ρυθμιστής” στο μέτωπο με το Κουρδιστάν.
Ο Shamal Ahmad Tofiq εξακολουθεί να διατηρεί σελίδα στο Facebook, αλλά τώρα τη σελίδα του είναι γεμάτη με γραφικές εικόνες που δείχνουν φρικτά παραμορφωμένο μορφές. Μέχρι πριν από ένα μήνα,  κάποιοι παλιοί φίλοι του, είχαν γίνει αποδέκτες μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον Shamal Ahmad Tofiq προτρέποντάς τουςνα μετανοήσουν και να ενωθούν την πλευρά του”. Και ενώ οι περισσότεροι από εκείνους που τον ήξεραν στην προηγούμενη ζωή του, δεν ειναι αποδεκτοί, εκτός από έναν  φίλο του, ο οποίος επίσης άφησε το Said Sada, για ένα χρονικό διάστημα κι έζησε στο Rhode Island.
Όλος ο κόσμος φοβάται τώρα, και η νίκη τελικά θα είναι για όλους τους μουσουλμάνους,” ανέγραφε ο άνδρας ο οποίος ακολούθησε την ίδια πορεία με τον Shamal Ahmad Tofiq  από το Said Sada  με μια φωτογραφία του να προσεύχεται, ανάμεσα σε όπλα.

ΤΖΙΧΑΝΤΟι παιδικοί φίλοι του Shamal Ahmad Tofiq, οι οποίοι εξακολουθούν να ζουν στο Said Sada, σε απόσταση μόλις μιας ώρα από τις γραμμές του μετώπου, όπου οι Κούρδοι μάχονται εναντίον των μαχητών του “Ισλαμικού Κράτους”, υποστηρίζουν ότι η ριζοσπαστικοποίηση του έχει διασπάσει τη συννοχή της στενά δεμένης κοινότητα τους, καθώς και την οικογένειά του, η οποία κατηγορηματικά απορρίπτει ενέργειές του.
«Αγωνιζόμαστε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο Roman Kamal, 26 Πώς μπορεί κάποιος φίλος μας τώρα, να είναι εναντίον μας και εναντίον της οικογένειάς του; Εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε.

Ο αδελφός του Shamal Ahmad Tofiq, ο οποίος αγωνίζεται με την Κουρδική Peshmerga, αρνήθηκε να συζητήσει με τον αδελφό του, τηρώντας την ίδα στάση με τον πατέρας τους. Φίλοι, υποστηρίζουν ότι η οικογένεια έχει καταστραφεί από τις ακραίες επιλογές του Shamal Ahmad Tofiq ο οποίος τώρα, επιδιώκει να σκοτώσει τους δικούς του και όσους από την κοινότητα βρίσκτονται στο περιβάλλον τους.
Ο πατέρας του έχει “τσακίσει”” υποστηρίζει φίλος της οικογένειας. Εμείς τον βοηθάμε και τον στηρίζουμε για να θεραπεύσει τον πόνο στην ψυχή του.”
Στη γεννέτρα του Shamal Ahmad Tofiq, πολλοί νέοι παίρνουν τα όπλα για να πολεμήσουν το “Ισλαμικό Κράτος”. Δίνουν τον αγώνας τους για την επιβίωση τους, ενώ ξέρουν ότι αν χρειαστεί, μπορεί να χρειαστεί να σκοτώσουν έναν άνθρωπο που κάποτε ζούσαν ανάμεσά τους. Η οικογένεια σπαράσσεται,” δήλωσε ο Ομάρ, “όπως η χώρα.”

Πηγή: Deutsche Welle, FoxNews, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ