(πρωην) ΔΕΛΤΑ: “Μυστακοφόρος αριβίστας” για Τόσκα|ΑΠΟΨΗ*

Κείμενο κριτικής αστυνομικού της πρώην ομάδας ΔΕΛΤΑ στα όσα διατύπωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο Αναπληρωτής της υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

image

“Διαχρονικά το μουστάκι αποτελούσε σύμβολο ανδρισμού και λεβεντιάς. Ήταν χαρακτηριστικό ανθρώπων με ισχυρή προσωπικότητα που διέθεταν στοιχεία χαρακτήρα όπως η ειλικρίνεια , η ευθύτητα , και ο λόγος , η μπέσα. Ανεξαρτήτως των συμβολισμών και των χαρακτηριστικών που ”αναδεικνύουν” ( ή προσπαθούν να αναδείξουν ) και να προσδώσουν κύρος . Αυτό που αποτελεί αποκλειστικό παράγοντα στον προσδιορισμό ενός ανθρώπου , ως ολοκληρωμένη προσωπικότητα είναι οι πράξεις του και ΜΟΝΟ αυτές.
Η συνολική διαδρομή στη ζωή ενός ανθρώπου , επαγγελματικά και κοινωνικά είναι αυτή που μπορεί να δώσει μια σαφής κ ξεκάθαρη εικόνα του πως σκέφτεται , κινείται και συμπεριφέρεται σε όλες τις συγκυρίες που συναντάει. Η προσαρμογή με το πνεύμα και τις απαιτήσεις της εποχής για κάποιον που τρέφει φιλοδοξίες και επιθυμεί να είναι πάντα στα κέντρα αποφάσεων , αποτελεί μονόδρομο. Όσο βαρύ και σκληρό αν είναι το τίμημα της επιτυχίας , είναι αμελητέο για κάποιον που διψάει κυριολεκτικά για εξουσία και αξιώματα.
Η αλλαγή πλεύσης απο το ” Ζήτω ο Στρατός , κάτω ο κομμουνισμός ” και την δήλωση πολιτικών φρονημάτων στη Βασιλική Χωροφυλακή ( απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να εισέλθει κάποιος τις δεκαετίες του 60 και του 70 στη Σχολή Ευελπίδων ) στην προβολή αντιστασιακής δράσης και θέσεων που θα ζήλευε και το παλαιότερο στέλεχος της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς , είναι ενδεικτική του πολιτικού τυχοδιωκτισμού και του αριβισμού που χαρακτηρίζει κάποιο άτομο.
Δεν είναι ούτε το αξίωμα , ούτε η μόρφωση , ούτε η κοινωνική θέση που χαρακτηρίζουν έναν άνθρωπο στη ζωή του , αλλά οι αρχές και οι αξίες που έχει καθώς και οι πράξεις του.
Απο τον Σεπτέμβριο του 2015 ο Τόσκας , προς ικανοποίηση των ακραίων στοιχείων του εκλογικού κοινού του Συριζα , εξαπέλυσε διώξεις και χαρακτηρισμούς χωρίς την παραμικρή στοιχειοθέτηση καθώς και αντίδραση.
Αμετροέπεια δίχως τέλος και δηλώσεις που ξεπερνούν κάθε όριο και εκθέτουν πάνω απ ολα τον ίδιο. Διαπιστώσατε Κύριε Τόσκα οτι μια Αστυνομική Υπηρεσία δεν ενεργεί σύμφωνα με τους Νόμους και τους Κανονισμούς της Αστυνομίας; Aπο που ; Ποιά είναι τα επίσημα πορίσματα ; Άν ισχύουν οι διαπιστώσεις σας , ποιές είναι οι τιμωρίες αυτών -που κατα δήλωση σας- παρανόμησαν ;
Άν διαπιστώσατε  τέτοιου είδους δραστηριότητες και ενέργειες και δεν προχωρήσατε σε άμεση λήψη πειθαρχικών και τυχών ποινικών διώξεων είστε ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ…Απλά συγκαλύψατε τους παρανομούντες και μεταφέρατε τα ” προβληματικά ” στοιχεία σε άλλες υπηρεσίες.
Οι Ομάδες ΔΕΛΤΑ καταργήθηκαν και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα ; ΨΕΥΤΗΣ ; ΑΣΧΕΤΟΣ ; Ή μήπως βρίσκεστε εκτός Ελληνικής επικράτειας για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν είχατε επαφή με τα κοινά ; Δεν θα γίνει αναφορά σε γεγονότα που συνέβησαν τους τελευταίους μήνες , καθώς θα απαιτηθούν ατελείωτες σειρές . Ενδεικτικά όμως θα αναφερθεί το συμβάν της 27ης Ιανουαρίου , στο οποίο απο τύχη καθαρή δεν εισήλθαν χούλιγκανς στην Οικία του Πρωθυπουργού.
Ουδείς έχασε ” θεσούλα ” όπως δηλώσατε με το γλυκανάλατο ειρωνικό υφάκι , που δηλώνει ξεκάθαρα την επικίνδυνη άγνοια που σας χαρακτηρίζει . Τεράστιο προνόμιο για κάποιον να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και να διακινδυνεύει τη σωματική και υπηρεσιακή του ακεραιότητα. Η προσήλωση στη σωστή εκτέλεση των καθηκόντων αποτελεί αποκλειστικό μέλημα κάθε μέλους της Ομάδας ΔΕΛΤΑ , όπου και αν βρίσκονται . Όσο δύσκολος και αν είναι ο δρόμος , οι άξιοι πάντα τον πορεύονται με αξιοπρέπεια.
Εσείς για την ώρα κρυφτείτε πίσω απο την ασυλία που σας προσφέρει το αξίωμα σας και διατυπώστε με παλικαριά και λεβεντιά ύβρεις και λασπολογία. Να θυμάστε όμως , το μονοπάτι του αριβισμού οδηγεί σε αδιέξοδο.

υγ. Σε ερώτηση δημοσιογράφου στην εκπομπή ”Πρώτη Γραμμή ” σχετικά με την πρόσφατη δολοφονία στα Εξάρχεια , δηλώσατε Κύριε Τόσκα πως αν δεν ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία δεν μπορείτε να πάρετε θέση . Πριν απο μερικούς μήνες όμως και συγκεκριμένα για το περιστατικό της 17ης Σεπτεμβρίου , απο την πρώτη στιγμή και ενω βρισκόταν σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία καθώς και η εσωτερική έρευνα εσείς Κύριε Τόσκα κελαήδουσατε…κ μιλούσατε για αυθαιρεσίες και εκβιάζεται αποτελέσματα και πορίσματα

υγ 1.  ΨΕΥΤΗΣ ή ΠΑΡΑΦΡΟΝ , γιατί όχι και τα δύο…
_____
*bloko.gr