Πρυτανεία: ΤΩΡΑ- Εκκένωση της κατάληψης από την Αστυνομία

Επιχείρηση εκκένωσης της Πρυτανείας από Αστυνομικούς της ΔΥΑΤ.

image

07 20 Αστυνομικοί με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής με κλίμακα από παράθυρο, μπήκαν στην Πρυτανεία και απομάκρυναν τους καταληψίες- ομάδα 15 άτομα- 7 άνδρες και 7 γυναίκες. Με χειροπέδες οι νεαροί καταληψίες, οδήγησαν σε κλούβες της Αστυνομίας και στη συνέχεια στο κτήριο της ΓΑΔΑ.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες, οι Αστυνομικοί, επιχείρησαν με κλειδαρά να εισέλθουν στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα ωστόσο δεν επετεύχθη και κλήθηκε για συνδρομή η Πυροσβεστική και αποφασίστηκε οι Αστυνομικοί να εισέλθουν στο υπό κατάληψη κτήριο (07.20- 17/04) έχοντας αναπτύξει φραγμό περιμετρικά της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ.
Στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα (07.50-17/04) μετέβη ο Αντιπρυτανης του ΕΚΠΑ, προκειμένου να αποδοθεί ο χώρος στην εύρυθμη λειτουργία.
Στο χώρο από νωρίς (06.20) έχουν συγκεντρωθεί “αλληλέγγυοι” με συνθήματα συμπαράστασης στους καταληψίες.
Είχε διατυπωθεί (16/04) από τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, η θέση ότι το ζήτημα της υπό κατάληψης (30/03) Πρυτανεία, επρόκειτο να λήξει ενώ είχε δοθεί παράταση στους καταληψίες να αποχωρήσουν με τη “συμφωνία” να μην τηρείται από την άλλη πλευρά.
Είχε προηγηθεί ένταση (16/04) και επεισόδια, οι “αλληλέγγυοι” απέρριψαν κόκκινη μπογιά προς τους Αστυνομικούς, επιτέθηκαν με πέτρες και δοκούς, ενώ από την πλευράτης Αστυνομίας, έγινε περιορισμένη χρήση χημικών ώστε τα άτομα που είχαν μεταβεί στην Πρυτανεία ως “αλληλέγγυοι” και επιχειρούσαν να εισβάλλουν στο κτήριο της Πρυτανείας να αποτραπεί η είσοδός τους.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport