Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Χριστόδουλος Ξηρός, μετά την τυπική απολογία του.

Την προφυλάκιση του Χριστόδουλου Ξηρού αποφάσισε ο Ανακριτής μετά την τυπική απολογία του 58χρονου τρομοκράτη.

«Δεν συμμετέχω στην διαδικασία σας, δεν με ενδιαφέρει, δεν θα δεχθώ ερωτήσεις και σας παραπέμπω στην αρχική μου δήλωση και θέλω συμπληρωματικά να προσθέσω επειδή επαναλαμβάνεται συνεχώς η φράση “με σκοπό να βλάψει την οικονομία της χώρας”, θέλω να προσθέσω το εξής: Αυτοί που υπηρετείς σαν πιστό σκυλάκι τα κατάφεραν μια χαρά όχι απλά να βλάψουν αλλά να διαλύσουν την οικονομία της χώρας και συνεχίζουν απτόητοι το καταστροφικό τους έργο» ανέφερε προκλητικά έναντι του Ανώτερου Δικαστικού λειτουργού ο τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός.

Οπως δήλωσε ο συνήγορός του Φραγκίσκος Ραγκούσης, δεν απολογήθηκε για όσα του καταλογίζονται, αφού “όσοι υπηρετούν τους μηχανισμούς κατοχής δεν έχουν δικαιοδοσία να του ζητήσουν τον λόγο”.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, ο Χριστόδουλος Ξηρός, αναμένεται να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο ίδιος τήρησε τη στάση που είχε και στον Εισαγγελέα (04/01) αρνήθηκε να απολογηθεί, μη αποδεχόμενος τις Αρχές και τη διαδικασία που προβλέπεται.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, βαρύνεται με κατηγορίες για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης με άγνωστα μέλη, η οποία οργάνωση επιδιώκει την τέλεση της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών με σκοπό τη χρήση τους για την πρόκληση κινδύνου σε πράγματα και άνθρωπο. Παράνομη κατοχή πολεμικών τυφεκίων, πυρομαχικών και άλλων.

Παράνομη κατοχή διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων. Πλαστογραφία. Παραβίαση περιοριστικών όρων. Παράνομη οπλοφορία.

Την ίδια ώρα, οι κατάδικοι μέλη της ΣπΦ, έχουν μεταχθεί για λόγους ασφαλείας στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ στο άμεσο διάστημα πρόκειται να λάβουν φύλο πορείας για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας (τύπουΓ) του Δομοκού.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport