Προσαγωγές φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφου στη Γ.Α.Δ.Α. από αστυνομικούς.. χωρίς “αιτίαση”

Στη ΓΑΔΑ, προσήχθησαν φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφος από Αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς προσδιορισμένη αιτιολόγηση για την προσαγωγή τους .

wpid-20150804_185336png.jpg

Στις προσαγωγές (04/08- 13.25) δύο εργαζομένων του Τύπου- δημοσιογράφου διαδικτυακής έκδοσης ενημερωτικού portal και φωτορεπόρτερ ενημερωτικού διαδικτυακού ιστότοπου-,  πραγματοποίησαν Αστυνομικοί, ενώ έπιναν καφέ σε κεντρικό σημείο της Ερμού.
Παρά την άμεση ανταπόκριση και την επίδειξη των στοιχείων τους καθώς και των επαγγελµατικών ταυτοτήτων τους ο φωτορεπόρτερ και ο δημοσιογράφος, στους Αστυνομικούς -της ΟΠΚΕ και της ΔΕΛΤΑ- προσήχθησαν για εξακρίβωση στοιχείων, στη ΓΑΔΑ, χωρίς προφανή λόγο που να αιτιολογεί την προσαγωγή τους, ενώ στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Νωρίτερα είχε προηγηθεί η προσαγωγή φωτορεπόρτερ για εξακρίβωση στοιχείων στο κτήριο της ΓΑΔΑ.

Σε καταγγελία προέβη η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (Ε.Φ.Ε.) για “τις αυθαίρετες προσαγωγές φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων που έγιναν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας” και τονίζει, ” η Ε.Φ.Ε. καταδικάζει απερίφραστα κάθε απόπειρα περιορισμού της ελευθερίας του Τύπου και δηλώνει ότι τα μέλη της δεν θα πάψουν να ασκούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο τους δικαίωμα να ενημερώνουν το κοινό”.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport