ΠΟΣΥΦΥ & ΣΕΦΕΑΑ: “Καταδικάζουμε την οργανωμένη προσπάθεια διαπόμπευσης της ΕΛ.ΑΣ και των εργαζομένων της”.

Σε κοινή τους ανακοίνωση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων (Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.) και το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.) καταδικάζει την οργανωμένη προσπάθεια διαπόμπευσης της Ελληνικής Αστυνομίας και των υπαλλήλων της.

“Τελευταία προβάλλεται ένα “έργο” με πρωταγωνιστές την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και εργαζόμενους αστυνομικούς οι οποίοι, είτε εκτελούν τα καθήκοντα τους στο πεζοδρόμιο της περίφραξης της Βουλής, είτε φρουρούν λίγα μέτρα πιο μακριά, προσπαθώντας να νικήσουν τη ανθρώπινη φύση των «αναγκών τους», μιας και είναι ανεπιθύμητοι ακόμη στα αποχωρητήρια της Βουλής. Ένα έργο στο οποίο εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε και δεν θα μείνουμε απαθείς θεατές, απευθυνόμενοι κυρίως σε εκείνους που έχουν θεσμικό χρέος να αναλάβουν πολιτικές πρωτοβουλίες. Είμαστε σίγουροι πως η «κατρακύλα» θα έχει συνέχεια με αρνητικές συνέπειες δυστυχώς για τους εργαζόμενους αστυνομικούς που αντιμετωπίζονται ως παρειές και μιάσματα, για την Δημοκρατία και τον ναό της Δημοκρατίας, που διοικείται αστυνομικά χρόνια τώρα, από τον -την Πρόεδρο της, καθιστώντας τον Φρούραρχο και εντέλει τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ “διακοσμητικούς “.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αντί να επιδίδεται σε επικοινωνιακού τύπου αντιπαραθέσεις με την Πρόεδρο της Βουλής να σηκώσει το γάντι θεσμικά, να προχωρήσει σε διάλογο με τα κόμματα και άμεσα να περάσει στον επαναπροσδιορισμό των αρμοδιοτήτων της Προέδρου και των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας εντός του χώρου της Βουλής. Ζητώντας του παράλληλα να μην απομακρυνθεί από τους εργαζόμενους των οποίων προΐσταται πολιτικά, προστατεύοντας ταυτόχρονα το κύρος ολόκληρης της Αστυνομίας. Στην επιχειρούμενη προσπάθεια απαξίωσης του αστυνομικού, του θεσμού και του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, οφείλει να υπερασπιστεί μαζί μας και εμείς μαζί του τις αρχές που υπηρετεί το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ως τότε ας ελπίσουμε ότι οι διαταγές της Προέδρου για την ενδυματολογική παρουσία των αστυνομικών στη Βουλή να περιοριστούν στο σακάκι και δεν θα ζητήσει ” κελεμπία “… έτσι για να εκδηλώσει την υπέρμετρη αγάπη της για την Αστυνομία και τους Αστυνομικούς.
Έχουμε όλοι ιερή υποχρέωση να δούμε τη βάση και όχι την κορυφή του παγόβουνου και με κάθε τρόπο να εμποδίσουμε την οργανωμένη προσπάθεια διαπόμπευσης της Ελληνικής Αστυνομίας και εργαζομένων σε αυτή.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport