ΠΟΣΥΦΥ: «Μεταναστευτικό: “Ωρα μηδέν”»- Νέο ΔΣ για την ΠΟΣΥΦΥ

«Μεταναστευτικό: “ώρα μηδέν”» ήταν η θεματική ενότητα στο 10ετήσιο τακτικό Συνέδριο της ΠΟΣΥΦΥ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα. Με την ολοκλήρωση των εργασιών του Συνεδρίου, αναδείχθηκε και συγκροτήθηκε σε Σώμα το νεο ΔΣ της ΠΟΣΥΦΥ

 wpid-received_10206515268273848.jpegΣτην πόλη της Πρέβεζας, ολοκληρώθηκαν (22-23/10) οι εργασίες για το 10ο ετήσιου τακτικού Πανελλήνιου συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, με βασικό θέμα το Μεταναστευτικό το οποίο βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή του. Συνοριοφύλακες απ’ όλη την επικράτεια, οι οποίοι βιώνουν καθημερινά το πρόβλημα της παράνομης εισόδου και διακίνησης μεταναστευτικών ροών κατέθεσαν την αγωνία τους, τον προβληματισμό τους και τις προτάσεις τους.
Στο «διαχωρισμό του προσφυγικού, από το μεταναστευτικό ζήτημα» αναφέρθηκε ο Νίκος Μπαλούρδος της Ένωσης Αθηνών, υπογραμμίζοντας, ότι «υπάρχει απόλυτη κατανόηση του δράματος που βιώνουν οι πρόσφυγες, ωστόσο την ίδια στιγμή θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η παράνομη μετανάστευση αλλά και η τυχόν είσοδος στην χώρα μας ατόμων που εμπλέκονται με την τρομοκρατία ή άλλες επικίνδυνες για την ασφάλεια των πολιτών δράσεις». Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «οι μεταναστευτικές ροές, έχουν φτάσει σε.. «δυσθεώρητα ύψη»” και για “αποκαρδιωτική εικόνα στη στελέχωση των υπηρεσιών, που οδηγεί σε καθυστέρηση της καταγραφής των παράνομων μεταναστών με αποτέλεσμα να δημιουργούνται καταστάσεις που αφενός ταλαιπωρούν τους ίδιους και αφετέρου πλήττουν τον τουρισμό” μεταξύ άλλων τόνισε ο Νίκος Μπαλούρδος. Το σεβασμό στον παράγοντα άνθρωπο επεσήμαναν όλοι οι εισηγητές του Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ΠΟΣΥΦΥ, μεταφέροντας επίσης το δικό τους μήνυμα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.
Στην τοποθέτησή του, ο επανεκλεγείς πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ, Παναγιώτης Χαρέλας περιέγραψε ως «ανεξέλεγκτη» τη διάσταση στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, το οποίο άρχισε ουσιαστικά να απασχολεί την χώρα μας από την δεκαετία του 90 όταν ξεκίνησαν οι πρώτες «εισροές» από την γείτονα Αλβανία. “Με το μεταναστευτικό πλέον στην πρώτη γραμμή της χώρας και με τις υπηρεσίες μας να μαστίζονται από μύρια προβλήματα, καλούμαστε να ανταποκρινόμαστε τις περισσότερες φορές ως άνθρωποι και μετά ως αστυνομικοί στις ανάγκες που το επιτάσσουν. Οφείλουμε να αλλάξουμε την κατάσταση. Μονόδρομος η πορεία μας εμπρός”, τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ έθεσε ως επιτακτική ανάγκη τις προσλήψεις νέου προσωπικού (οι οποίες έχουν σταματήσει από το 2003).
Το έργο της Συνοριακής Φύλαξης και τις δύσκολες συνθήκες για τους υπηρετούντες, υπογράμμισαν τόσο ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Περικλής Βασιλάκης όσο και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, ενώ το μέγεθος του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης περιέγραψαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου Αν.Καραΐτσης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Πρέβεζας Ευάγγελος Βόγλης.

Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.
Η Παράταξη ” Ενωτική Πρωτοβουλία” κατέλαβε 13 έδρες και 2 η παράταξη “Μακεδονία” ενώ ακολούθησε η συγκρότηση σε Σώμα.
• πρόεδρος Παναγιώτης Χαρέλας
• γραμματέας Γιάννης Τοτονιδης
• Αντιπρόεδρος Ισαάκ Μουστακιδης
• Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Σβερωνης

“Μέσα απο ένα αγαστό κλίμα αλλά και εποικοδομητικές εργασίες χρέος μας να συνεχίσουμε το δρόμο που ξεκινήσαμε. Να υπερασπιζόμαστε τον συνάδελφο, να προάγουμε την ασφάλεια στην κοινωνία, να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα. Όποια και αν είναι. Εργασιακά, οικονομικά, κοινωνικά. Να εκπροσωπούμε αυτόν τον συνδικαλισμό που εμείς πιστεύουμε. Αυτόν που έχει ανάγκη ο συνάδελφος” σημείωσε ο επανεκλεγείς πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ Παναγιώτης Χαρέλας.

 

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport