ΠΟΣΥΦΥ- Αντ/πρ,Γ.Τοτονίδης: "Έβρος και Κιλκίς όλη … η Ελλάδα"

Κείμενο του Γιάννη Τοτονιδη, Αντιπρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ, για τη λαθρομεταναστευση.
“Ποιος είναι αυτός που ακόμη και σήμερα δεν έχει αντιληφθεί το μέγα θέμα για την χώρα μας με τα μεταναστευτικά κύματα που διασχίζουν την χώρα μας. Είτε κατά την είσοδό τους, είτε κατά την έξοδό τους και είτε κατά την παραμονή τους στην χώρα μας τα προβλήματα είναι τεράστια. Όταν όμως αυτοί που δεν το έχουν αντιληφθεί ΑΚΟΜΗ, είναι υπηρεσιακοί παράγοντες και προϊστάμενοι Διευθύνσεων Αστυνομίας τότε πραγματικά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα εντός της ΕΛ.ΑΣ. . Οι μετανάστες δεν σταματάνε όλοι στον Έβρο, δεν παραμένουν όλοι στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη. Αρχίζουν να γεμίζουν και οι επαρχιακές πόλεις εντός της ηπειρώτικης χώρας. Και τελικά ; Ποιός νοιάζεται σήμερα ; Πάντως όχι οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Αστυνομίας που επιστρατεύουν όλες τις δυνάμεις της περιφέρειας για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες αλλά ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ παντελώς για το μεταναστευτικό. Το Κιλκίς είναι ένα απλό παράδειγμα. Έρχονται και άλλα παρόμοια με τα μυαλά που κουβαλάμε..
Τώρα βέβαια μεταξύ μας, φταίμε και μεις λίγο. Διαφωνώ σε αρκετά με το δημοσίευμα και την ευθύνη που έχουμε για τον τόπο μας είτε είμαστε πολίτες είτε ένστολοι. Από τους σχεδόν 300 συνοριακούς φύλακες σήμερα πόσο προσωπικό εργάζεται πραγματικά στη συνοριακή φύλαξη στο Κιλκίς ; όταν φωνάζουμε για την ενίσχυση του έβρου γιατί δεν φωνάζουμε και για την ενίσχυση των συνοριακών του τόπου μας ; πότε μίλησαν οι συνδικαλιστές εκεί για νέες προσλήψεις συνοριακών φυλάκων ; Γιατί η Διεύθυνση δεν κάλυψε με προσωπικό κάθε κατηγορίας τα κενά που δημιουργήθηκαν απο τις μετακινήσεις των αστυφυλακοποιημένων ;
Να και κάποιοι που ενστερνίζονται τον περιορισμό της ελεύθερης κίνησης για τους παράνομους μετανάστες (δημιουργία κέντρων φιλοξενίας στον τόπο τους ) κάτω απο συγκεκριμένες συνθήκες.Εμείς ως Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. ήταν αυτο που ακριβώς είχαμε ζητήσει απο το 2011. Σήμερα απλά αυτο το αντιλαμβάνονται όλο και περισσότεροι”.

Τοτονίδης Γιάννης
Αντιπρόεδρος Π.ΟΣ.ΥΦ.Υ.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport