Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του εκδότη και των δύο δημοσιογράφων|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Στον ανακριτή παραπέμφθηκαν ο εκδότης και οι δυο δημοσιογράφοι οι οποίο εμπλέκονται σύμφωνα με τη δικογραφία του τμήματοςΔίωξης Εκβιαστών, σε υπόθεση εκβίασης σε βάρος ΔΕΚΟ, τραπεζικών ιδρυμάτων και επιχειρηματιών.

image

Ο Εισαγγελέας άσκησε εναντίον του ΠαναγιώτηΜαυρικου, Παναγιώτη Μουσσά και Χρήστου Φράγκου, ποινική δίωξη για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία καθώς και για δωροδοκία. Ο εκδότης αντιμετωπίζει, επιπλέον, και την κατηγορία της παράβασης του Νόμου περί όπλων.
Και οι τρεις κατηγορούμενοι έλαβαν προθεσμία (26/02) προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους. Οι ίδιοι ωστόσο αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, ενώ ο Π.Μαυρίκος κάνει λόγο για σκευωρία που έχει στηθεί σε βάρος του.
image

Κατά την έξοδό τους από τον Εισαγγελέα ο συνήγορος του εκδότη, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε, «Από την τυπική διαδικασία ενώπιον του εισαγγελέα ποινική δίωξης προέκυψε πως ο άγνωστος σε εμάς τρίτος κατηγορούμενος Κ. Φράγκος απεκάλυψε ότι η φερόμενη ως θύμα είναι υπάλληλος του.
Έτσι καταρρέει το οικοδόμημα, αφού δεν χρειαζόταν η εμπλοκή του εντολέα μου μιας και είχαν οποιαδήποτε επαφή οι δυο τους.
Επίσης, ενώ υπήρχε η φημολογία ότι συνελήφθησαν και άλλοι και πως υπήρχαν και άλλοι συνεργοί τελικά φαίνεται πως δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση καθώς οι δύο κατηγορούμενοι, Μαυρίκος και Φράγκος, δεν γνωρίζονται μεταξύ τους.
Παράλληλα, η καταγγέλλουσα μίλησε και για άλλους εκδότες οι οποίοι δεν ενοχλήθηκαν καθόλου και δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες. Έχουμε μια υπόθεση με μεγαλύτερη δημοσιότητα απ’ότι αξίζει».
Ενώ η Έλενα Μπατσούλη, συνήγορος του Χρ. Φράγκου, ανέφερε, «Δεν έχουμε καμία εμπλοκή με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport