Ποινική Δίωξη σε βάρος του Γ.Πετρακάκου, σε βαθμό κακουργήματος.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κατά περίπτωση, σε βαθμό κακουργήματος για τρομοκρατικές πράξεις και διακεκριμένη οπλοκατοχή άσκησε ο Εισαγγελέας, στο Γιώργο Πετρακάκο και στους άλλους τρεις κατηγορούμενους, οι οποίοι συνελήφθησαν σε συντονισμένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής.

ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στο 17ο Τακτικό Ανακριτή, παραπέμφθηκαν οι συλληφθέντες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες των συνηγόρων υπεράσπισης, αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της δικογραφίας.

“Απ’ ότι κατάλαβα η δικογραφία όπως εστάλη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δεν περιελάμβανε την επιβαρυντική περίσταση για τρομοκρατική οργάνωση. Άκουσα τώρα ότι έπρεπε να την περιλαμβάνει. Από τα δεδομένα της δικογραφίας από κανένα σημείο δεν προκύπτει ότι έχουμε τρομοκρατική οργάνωση. Η προσωπική συμπεριφορά του καθενός δε στοιχειοθετεί το βαρύτατο αυτό έγκλημα. Κανένα στοιχείο δεν έχει προστεθεί που να λέει ότι δυο όπλα σε μια ντουλάπα σε ένα σπίτι, ήταν χρησιμοποιημένα από την κοπέλα, ότι τα ήξερε ή έκανε κάποια δραστηριότητα παραβατική. Το να κάνεις δυο παιδιά με κάποιον που έχει παραβατική συμπεριφορά δεν τυποποιείται σε κάποιο αδίκημα. Πάμε σε άλλες εποχές έτσι. Ελπίζω από την ανάκριση να μην έχουμε προβλήματα με την κοπέλα και τα δυο ανήλικα παιδιά” ανέφερε σε δήλωσή του ο συνήγορος της συντρόφου του Γιώργου Πετρακάκου, Σπύρος Φυτράκης.

Στις ποινικές διώξεις, για στους συλληφθέντες, περιλαμβάνονται κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της υπόθαλψης.