Πλ.Βικτωρίας: Διαμέρισμα Φυλακή για 34λαθρομετανάστες- Συνελήφθη ο Αφγανός δουλέμπορος.

Διαμέρισμα φυλακή είχε δημιουργήσει 34άχρονος Αφγανός δουλέμπορος, μαζί με πέντε λαθρομετανάστες συνεργούς του, παρακρατόντας  με άσκηση βιας, 34λαθρομετανάστες- μεταξύ των οποίων γυνάικες και παιδιά- προκειμένου να του καταβάλλουν χρηματικά ποσά, ώστε να τους απελευθερώσει.

wpid-image-5e855e1134049f5db2189690dfb8e1658380147e808b4bbbb4e66fb2813b6b46-v.jpgΠλ.Βικτωρίας, Γ Σεπτεμβρίου 157, η πορτα της πολυκατοικίας ερμητικά κλειστή. αδιάκριτα βλέμματα δεν συναντάς, και οι κάτοικοι της περιοχής “βιαστικοί” περνουν μπροστά από την πολυκατοικία, στην οποία καθημερινά δεκάδες εκατοντάδες λαθρομετανάστες μπαινοβγαιναν και ανέβαιναν στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου.

Η επιχείρηση του Τμήματος Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, (03/10) ύστερα από διερεύνηση καταγγελίας Αφγανών οι οποίοι είχαν ταξιδέχει στην Αθήνα από τη Μυτιλήνη, αποκάλυψε την εγκληματική δράση οργανωμένου κυκλώματος, μέλη του οποίου, παρακρατούσαν παράνομα σε διαμέρισμα, με ασκηση βίας λαθρομενάστες, από τους οποίου εκβιαστικά απαιτούσαν χρήματα προκειμενου να τους απελευθερώσουν.

Όπως προέκυψε κατά την Αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης, ο 34άχρονος Αφγανός, αναζητούσε καθημερινά λαθρομετανάστες στην Πλατεία Βικτωρίας. Με την υπόσχεση παροχής προσωρινού καταλύματος και διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα με τη χρήση κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων, από κοινου με τους συνεργούς του, παραπλανούσαν τους λαθρομετανάστες “άρτι αφιχθέντες”  στην πλατεία Βιικτωρίας, από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τους μετέφεραν στο διαμέρισμά του στην πλατεία Βικτωρίας, και με απειλές και χρήση βίας, απαιτούσαν από τους λαθρομετανάστες χρήματα για την διαμονή τους. Στο ενδεχόμενο να μην κατέβαλλαν τα χρήματα, οι δουλέμπορει, δεν τους επέτρεπε να εγκαταλείψουν το διαμέρισμα.

wpid-image-40b4a8f4b71dffcce099feb5b2a96db2c7834e7c190313ab8e1c2918d8c988cc-v.jpgΟ 34άχρονος Αφγανός, συνελήφθη (03/10) στο διαμέρισμά του, στην περιοχή της Πλατείας Βικτωρίας, από μεικτό κλιμάκιο Αστυνομικών  της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, του Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης του Δήμου Αθηναίων, στο εσωτερικό του οποίου διαβιούσαν και ελευθερώθηκαν 34λαθρομετανάστες από το Αφγανιστάν, μεταξύ των οποίων 5 γυναίκες και 12 ανήλικα παιδιά.

Στην κατοχή του 34άχρονου Αφγανού, κατασχέθηκαν χρήματα #1.720 ευρώ, δύο τηλεφωνικές συσκευές, ηλεκτρονικές κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων και εισιτηρίων ΚΤΕΛ, κάρτα ασύλου Γερμανικών Αρχών, και αυτοσχέδιες επαγγελματικές κάρτες, με αναγραφή των παρεχόμενων «υπηρεσιών». Κατά την εξερεύνηση του κινητού του τηλεφώνου, στη συσκευή, εντοπίσθηκε αποθηκευμένο μεγάλος αριθμός φωτογραφιών κλεμμένων ταξιδιωτικών διαβατηρίων νεκρών παιδιών και ενηλίκων που ξεβράστηκαν στα Ελληνικά παράλια, στα “ναυάγια του Αιγαίου”.

Όπως προέκυψε κατά την προανακριτική έρευνα των Αστυνομικών, τα μέλη του κυκλωματος, παρείχαν στους λαθρομετανάστες κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα, εισιτήρια για ΚΤΕΛ και τουριστικά λεωφορεία καθώς και υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων εκτός τραπεζικού συστήματος (με τη μέθοδο HAWALLA ).

Σε βάρος των έξι δουλεμπόρων, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα, της παροχής καταλύματος σε πολίτη τρίτης χώρας καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ο 34άχρονος Αφγανός, παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ αναζητούνται οι συνεργοι του, τέσσερις Αφγανοί κι ένας Αιγύπτιος, μέλη του κυκλώματος, σε βάρος των οπόιων έχουν εκδοθεί εντάλαματα σύλληψης.