Περιφέρεια Αττικής: Απολογισμός και χαρτογράφηση με τις πληγείσες περιοχές της Αττικής.

Μέχρι τη Δευτέρα (27/10) αναμένεται να εχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της χαρτογράφησης των περιοχών που επλήγησαν από τις πλημμύρες, και με τις τεχνικές εκθέσεις θα διαβιβαστούν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών, για να αποζημιωθούν οι πληγέντες, σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής.

Με την εκδοση απόφασης οριοθέτησης των περιοχών που επλήγησαν, από τα κλιμάκια της περιφέρειας Αττικής, θα ξεκινήσουν (27/10) οι καταγραφές των ζημιών και στις επιχειρήσεις.
Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις αποζημίωσης στην αυτοτελή Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής (Συγγρού 15-17, Τ.Κ. 11547, τηλ. επικοινωνίας 2132063663 και 2132063655)

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος “σε 555 έχουν ανέλθει οι περιπτώσεις σπιτιών, καταστημάτων και αυτοκινήτων που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες (24/10)” σύμφωνα με την Πυροσβεστική.
Ο Υπαρχηγός της πυροσβεστικής Χαραλαμπος Σαφανης παρέδωσε στον Υπουργό Εσωτερικών, τα στοιχεία από τις αυτοψιες που ολοκληρωσε το Πυροσβεστικο σωμα, στις πληγείσες περιοχές. Πρόκειται για 580 ελεγχους σε ακινητα και 168 αυτοψιες σε αυτοκινητα . Οι φακελοι αυτοι συμφωνα με τον Υπουργο Εσωτερικών, θα διαβιβαστουν στους Δημους της Δυτικής Αττικής ώστε να επισπευσθεί η διαδικασία και να δωθουν τα πρωτα επιδοματα στους πληγεντες.
Τα 136 χιλιοστά βροχής (14 εκατοστά) που έπεσαν μέσα σε 90 λεπτά, όταν όλη ημέρα πέφτουν 5 εκατοστά βροχής, προκάλεσε καταστροφές στο Ίλιον, το Περιστέρι, τη Νίκαια και άλλες περιοχές.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, εκτιμάται οτι το Υπουργείο να έχει πλήρη εικόνα της καταγραφής των ζημιών το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, ώστε «εντός της εβδομάδας να δωθούν κονδύλια για να αποκατασταθούν οι ζημιές στις πληγείσες περιοχές. Τα χρήματα θα δοθούν στους δήμους και εκείνοι θα τα αξιοποιήσουν κατά το δοκούν, για τις φυσικές καταστροφές σε δημόσιους χώρους αλλά και στους δημότες»ανέφερε ο αρμόδιος Υπουργός.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport