ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ: Ακούστηκε να πετάει πανω απο το Πεντάγωνο και σήμανε συναγερμό ασφαλείας.

Το ακουσμα πτησης ελικοπτέρου αερομοντελισμού πανω από το Υπουργείο Άμυνας, προκάλεσε κινητοποίηση σε Στράτο και ΕΛΑΣ.

Όπως έγινε γνωστό, ελικοπτεράκι μοντελισμού, ακούστηκε να πετάει”χωρίς σχέδιο πτήσης” από την πλευρά της οδού Χαριτωνιδου προς το Υπουργείο Άμυνας. Άμεσα σήμανε συναγερμός(10/10-22.00), ενημερώθηκε του Υπουργείου και η Αστυνομία.
Το περιστατικό κρίθηκε από το Υπουργείο Άμυνας σοβαρό για λόγους ασφαλείας, ενώ στο χώρο έχει μεταβεί εξωτερικά της εγκατάστασης έντονη Αστυνομική παρουσία για ν αεντιπθσουν τα συντρίμμια του αερομοντελισμού. Εκτιμάται ότι “επίδοξοι πιλότοι” πραγματοποιούσαν τη δοκιμαστική πτήση από το σχολικό συγκρότημα που στεγάζεται στην πίσω πλευρά κοντά στο Υπ.Άμυνας.
Αντίστοιχο περιστατικό φέρεται να έχει “ακουστικά” καταγραφεί και το βράδυ της Πέμπτης(09/10) στο Υπουργείο Άμυνας, χωρίς μα έχει εντοπισθεί το ελικοπτεράκι αερομοντελισμού. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη αναφορά με ακουστική αναφορά γαι πτήση ελικοπτέρου αερομοντελισμούνα πετάει στο Πεντάγωνο, προκαλώντας αναστάτωση.
image

Ηταν την περασμενη Παρασκευή (03/10- 09.00) το πρωί, οταν ελικοπτεράκι αερομοντελισμού εξερράγη στον αέρα κατέπεσε και συνετρίβη, στην οδό Ηλέκτρας στην περιοχή της Βουλιαγμένης. Αν και στην αρχή είχε προκληθεί ανησυχία στο ενδεχόμενο το ελικοπτεράκι αερομοντελισμού να ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά με προσδιορισμένους στόχο, από την ιχνιλασία του χώρου, διαπιστώθηκε ότι μηχανική βλάβη προκάλεσε την έκρηξη και τη συντριβή του ελικοπτέρου αερομοντελισμού.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport