ΠΕΙΡΑΙΑΣ: "Προσωπικά δεδομένα" του μανιακού Αλβανού ενόπλου, επικαλείται η Εισαγγελέας για την καθυστέρηση δημοσιοποίησης των στοιχείων του.

Την προστασία των προσωπικών δεδομένων του Αλβανού, ο οποίος καταζητείται για την τυφλή ένοπλη δολοφονική επίθεση κατά θαμώνων – ηλικίας από 17 έως και 30ετών- του μπαρ εστιατορίου στο Μικρολίμανο του Πειραιά, με τους 11τραυματίες τα ξημερώματα του Σαββάτου (22/11- 04.15) επικαλείται στο σκεπτικό της απόφασης η αρμόδια Εισαγγελέας του Πειραιά, για την καθυστέρηση έκδοση διάταξηςδημοσιοποίησης  των στοιχείων και της φωτογραφίας του προσδιορισμένου δράστη.

Χρονικά η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας και των στοιχείων του Αλβανού, wpid-mega_22112014212316.pngο οποίος έχει καταγραφεί σε ηχητικό αρχείο θαμώνων, και βινετεοληπτικό υλικό καμερών Ασφαλείας επιχειρήσεων στην περιοχή του Μικρολίμανου, αν και θα έπρεπε να έχει εκδοθεί από το μεσημέρι του Σαββάτου (22/11) λίγες ώρες από την ένοπλη επίθεση, κι εκδόθηκε η σχετική απόφαση, το φικογρσγο περιλαμβάνει “χρονική ρήτρα” 48ωρών, και δεν αναμένεται νωρίτερα από την ερχόμενη Τρίτη (25/11).
Η Ασφάλεια που χειρίζεται την υπόθεση, διαβίβασε τη δικογραφία με ονομαστικοποιημένο το δράστη της τυφλής δολοφονικής απόπειρας, στην Εισαγγελία του Πειραιά. Από την ταυτοποίηση προκύπτει ότι ο Αλβανός να έχει καταχωρηθεί ως Armben Glodian ενω σε προηγούμενη καταδικαστική απόφαση για κλοπές και ληστείες ποινή για την οποία φυλακιστηκε, εχει καταχωρηθεί ως Albert Bako γεννημένος το 1983 στην Αλβανία. Η αρμόδια Εισαγγελέας, η οποία υπέγραψε τη σχετική διάταξη δημοσιοποίησης, επεβαλε “χρονική ρήτρα” 48ωρών, βάσει των διατάξεων του Νόμου “περι προστασίας προσωπικών δεδομένων”.
image

Το αιτιολογικό σκεπτικό της απόφασης, αναφέρεται στο σχετικό Νόμο 4139, ο οποίος σύμφωνα με τροποποίηση το Μάρτιο του 2013, προβλέπει ότι τα εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής, δεν συμπεριλαμβάνονται στις αυτεπάγγελτες διατάξεις, όπως προβλέπεται για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση (αρθ. 187, τρομοκρατία και προσβολή της γενετήσιας ελευθερίας (σεξουαλικής φύσης εγκλήματα).
wpid-img_20141122_193332.jpg
Όπως προβλέπει το σχετικό άρθρο του Νόμου, ο προσδιορισμένος ως δράστης θα πρέπει να αναζητηθεί και να του γίνει επίδοση της Εισαγγελικής απόφασης και στην περίπτωση που δεν εντοπισθεί, να θυροκοληθεί στη διεύθυνση της τελευταίας γνωστής διαμονής του, ώστε να λάβει- στο ενδεχόμενο που το επιθυμεί- το χρονικό περιθώριο των 48 ωρών (όπως προβλέπει ο νόμος των προσωπικών δεδομένων) να προσφύγει με ένασταση κατά της απόφασης.

Σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό της Εισαγγελικής απόφασης, το οποίο διαβιβάστηκε στην ΕΛΑΣ που θα εκτελέσει και τη σχετική απόφαση, οφείλει να τη θυροκολλήσει σε διευθυνση στα Χανιά, την οποία ο Αλβανός είχε δηλώσει ως μόνιμη διαμονή κατά την αποφυλάκισή του από το Σωφρονιστικό Κατάστημα, δίδοντας τη διορία των 48 ωρών στον προσδιορισμένο δράστη της επίθεσης, να προσφύγει κατά της διάταξης δημοσιοποίησης των στοιχείων του .

Στο μεταξύ σε βίντεο διαρκειας 55λεπτών, από τις καμερες του κυκλωματος στο μπαρ εστιατόριο, προκύπτει μια παρατεταμένη τηλεφωνική επικοινωνία του Αλβανού με αγνωστο ατομο- εκτιμαται οτι προκειται ενδεχομενως για συνεργο του- πριν την επίθεση στο Μικρολίμανο. Σε δύο αλλοδαπές χορεύτριες, τις οποίες όπως αναφέρουν Αστυνομικές πηγές, είχε αποφασίσει να τον ακολουθήσει κατά την έξοδό του από την επιχείρηση, χωρίς οι γυνάικες να ανταποκρίνοται, αποδίδεται η “παρεξήγηση” του Αλβανού, ο οποίος έιχε γίνει ιδιαιτέρων φορτικός. Η διαφωνία μετατράπηκε σε ένταση, και οργή, με τον Αλβανό να πληρώνει και να φεύγει από το μαγαζί, στη συνεχεια ωστόσο επέστρεψε σχεδόν μετά από ένα τέταρτο, και με kalashnikov αρχισε να πυροβολεί κατά των θαμώνων του μπαρ.