ΠΕΙΡΑΙΑΣ : Αναζητούν τους δράστες που ακρωτηρίασαν 35άχρονος

Ακρωτηριασμένη σορός, εντοπίσθηκε να επιπλέει στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά. Σε εγκληματική ενέργεια αποδίδει τα αιτια θανάτου ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροτομή στη σορό, ενώ έρευνες διεξάγονται προς εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας του νεαρού άνδρα.

Τμήματα της σορού άνδρα εντοπίσθηκαν να επιπλέουν στον προβλήτα του Αγίου Διονυσίου (04/12), στο λιμάνι του Πειραιά, απο Ύπαρχος πλοίου που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς-Κρήτη ανάμεσα στα πλοία «Ελυρος» και «Blue Horizon».
Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα, οι δράστες είχαν αποκεφαλίσει το θύμα, και είχαν ακρωτηριάσει τα άκρα και τα γεννητικά του όργανα. Ο δράστης αιφνιδίασε το θύμα του και πιθανότατα με μαχαίρι, τον αποκεφάλισε.
Από την ταυτοποίηση αποτυπώματα εξακριβωθηκε τα στοιχεια ταυτότητας του θύματος, καθώς ήταν σεσημασμένος για διακίνηση ηρωίνης στην Αττική. Πρόκειται για τον 35χρονο Ι.Δ. ο οποίος διέμενε ανά διαστήματα στην Αθήνα, ενώ το μεγαλύτερο διάστημα ζούσε στην γενέτειρά του Κρήτη και πρόσφατα είχε μετακομίσει στη Λέρο. Είχε ταξιδέψει με το πλοίο τις γραμμής στον Πειραιά, λίγες ημέρες νωρίτερα, κάνοντας χρήση την κάρτα απορίας για να επιβιβαστεί στο πλοίο. Σκοπός τις επίσκεψής του, ήταν να παραστεί σε δικαστήριο από παλαιότερες εκκρεμότητες που είχε με την Δικαιοσύνη, για υποθέσεις ναρκωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 35άχρονος, είχε επισκεφθεί τον αδελφό του στο κατάστημα που διατηρεί στο Πειραιά (03/12) και την επόμενη ημέρα τα ίχνη του εξαφανίζονται και εντοπίζεται η σορός του ακρωτηριασμένη.
Ο συνδυασμός του αποκεφαλισμού και ο ακρωτηριασμός στα άκρα και τα γεννητικά όργανα του θύματος, “δείχνει” τιμωρητική διάθεση από την πλευρά του δράστη, για πράξη που αποδίδεται στο θύμα, ενδεχομένως και από κάποιο άγραφο ή ηθικό Νόμο.
Αρχικά οι Λιμενικοί εκτίμησαν οτι επρόκειτο για ατύχημα και ότι το θύμα είχε πέσει σε προπέλα σκάφους. Με την ολοκληρωδη της Ιατροδικαστικής έκθεσης προέκυψε εγκληματική ενέργεια, ερευνήθηκε το ενδεχόμενο να έχει δολοφονηθεί σε φορτηγό πλοίο το οποίο έπλεε ανοιχτά του Πειραιά με τους δράστες να απέρριψαν τη σορό στη θάλασσα, ωστοσο συμφωνα με πηγές του Λιμενικού που διενεργούν την προανάκριση, οι έρευνες στρέφονται σε οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικων Αφγανών και Πακιστανικών.
Προανάκριση διενεργεί το Λιμενικό Σώμα για την εξιχνίαση του εγκλήματος.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport