ΠΑΤΡΑ: Τριήμερο της Αποκριάς στην Πάτρα, προγραμμάτιζε ο Αλβανός δολοφόνος της εικαστικού.

Τριήμερο της Αποκριάς στην Πάτρα, είχε προγραμματίσει ο δολοφόνος της εικαστικού Κατερίνας Ζαζάνη, στο Γαλανάδο της Νάξου. Πληροφορίες στο τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, “έδειχναν” το παρελθόν του δολοφόνου, και τις κινήσεις του να ακολουθούν συγκεκριμένο.. modus operandi και τον συνέλαβαν σε μπαρ της Πάτρας!

image

Ανθρωποκτονίες, ληστείες και κλοπές, ήταν στη δράση του Αλβανού «παροδικού δολοφόνου». Ηταν οι πόλεις της Πάτρας και της Τρίπολης και περιοχές της Φθιώτιδας, που επέστρεφε πάντα, μετά από κάθε εγκληματική δράση του, με μια τρίμηνη παραμονή στη γείτονα, ώστε να “χαθούν” τα ίχνη του. Κι επέστρεφε πάλι, με άλλο όνομα, και ακολούθησε πάντα το ίδιο “modus operandi”. Επέλεγε την περιοχή, εργαζόταν, λήστευε και δολοφονούσε. Στη συνέχεια ..”χανόταν” κι επέστρεφε με άλλο “όνομα”, να συνεχίσει την εγκληματική δράση του.
Ουτε αυτή τη φορά ξέφυγε από τους “κανόνες” του..
Μετά την άγρια δολοφονία της 59άχρονης ζωγράφου-εικαστικού Κατερίνας Ζαζάνη στο Γαλανάδο της Νάξου (16/10 2014), “έφυγε” στην Αλβανία. Ο δολοφόνος με τις.. 7 ταυτότητες, επέστρεφε όμως στην Ελλάδα, περίπου στα μέσα Ιανουαρίου, υποστηρίζουν οι Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Γνωρίζοντας το modus operandi, το modus vivendi, και την “υπογραφή” του Αλβανού «παροδικού δολοφόνου, οι Αστυνομικοί, είχαν σκιαγραφήσει το γεωγραφικό προφίλ του. Σε επικοινωνία με τις υπηρεσίες των νομών που είχε προσδιορισθεί η δράση του, από την αξιολόγηση των προανακριτικών στοιχείων για κλοπές και διαρρήξεις, εντόπισαν το “ίχνος” του Αλβανού δολοφόνου στο .. καρναβάλι της Πάτρας. Κλιμάκιο αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής, βρέθηκαν στην Αχαϊκή πρωτεύουσα και τον αναζήτησαν στα στέκια του. Τα ξημερώματα της Πέμπτης(19/02) τον.. «συνάντησαν» και τον συνέλαβα, μαζί με ομοεθνή του. Όπως προέκυψε κατά την προανάκριση, είχαν πάει με τον ομοεθνή φίλο του στην Πάτρα για να διασκεδάσει το τριήμερο της Αποκριάς.
Στην περιοχή της Πάτρας διαπιστώθηκε ότι είχε διαπράξει μια διάρρηξη, ενώ και στη Φθιώτιδα, σε διάρρηξη ταυτοποιήθηκε αποτύπωμα του Αλβανού. Σε βάρος του εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για τρεις τουλάχιστον- ανθρωποκτονίες αλλά και για σωρεία ληστειών και κλοπών σε Λαμία, Αμφίκλεια, Ναύπλιο και Τρίπολη.

Τουλάχιστον 4 δολοφονίες
Από την εξακρίβωση στοιχείων του, οι Ελληνικές Αρχές, αναζητούσαν τον «Ηλία» ή «Βαγγέλη» της Νάξου, τον Μόντι ή Έντμοντ ή Ντέτιαν Παπαγιάν, Αρτάν Μπαρτάν στα διωκτικά έγγραφα.
Ο Αλβανός διατηρούσε επτα διαφορετικά Δελτία Ταυτότητας και σε τρία ακόμη ονοματεπώνυμα, με διαφορετικά στοιχεία γονέων, ηλικίας από 31 έως 34 χρόνων και όπως διαπιστώθηκε κατά την ταυτοποίηση, είχε προσδιορισθεί ως δράστης της δολοφονίας της 59χρονης εικαστικόυ, με παρελθόν στις Διωκτικές Αρχές και ποινικό μητρώο ως δράστης σε δολοφονίες και ληστείες.

Μετά την ανθρωποκτονία της άτυχης εικαστικού, γενετικό υλικό του Αλβανου “serial killer” ταυτοποιήθηκε με βιολογικό υλικό που είχε απομονωθεί πάνω σε ύφασμα και σπάγκο, με τα οποία στραγγάλισε την 59χρονη ζωγράφο. Από το σπίτι της εικαστικού, είχε αποσπάσει χρήματα, κοσμήματα και δύο κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας.
Με τον ίδιο τρόπο στις 30 Μαρτίου 2008 είχε δολοφονήσει έναν 82χρονο άνδρα στο σπίτι του στην Τρίπολη κατά τη διάρκεια ληστείας. Το θύμα που είχε κακοποιηθεί βάναυσα εξέπνευσε λίγες ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο. Στις 10 Μαΐου 2011 στην περιοχή Σπηλιά του Δήμου Τριφυλίας στη Μεσσηνία είχε δολοφονήσει έναν 79χρονο, μετά από μία έντονη αντιπαράθεση για εργασίες τις οποίες είχε πραγματοποιήσει ο Αλβανός. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο δράστης, στραγγάλισε τον γέροντα μέσα στο κτήμα του, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι. Στη συνέχεια στις 4 Σεπτεμβρίου 2011 στο χωριό Βούρβουρα Αρκαδίας θύμα του Αλβανού, ένας 77χρονος αγρότης. Από την ιατροδικαστική προέκυψε ότι ο ηλικιωμένος ξυλοκοπήθηκε άγρια από τους δράστες τη στιγμή που η σύζυγός του τους εκλιπαρούσε να σταματήσουν.
Εξετάζεται επίσης η συμμετοχή του, σε δύο ακόμη ανθρωποκτονίες ηλικιωμένων στο Δώριο Μεσσηνίας και στην Αρκαδία.
image

Συνέντευξη τύπου για τη σύλληψη του επικίνδυνου Αλβανού (20/02-13.00) παραχώρησε στη Αστυνομικό Μέγαρο Αττικής, ο Διοικητής Ασφαλειας, Ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης και ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ, A/B Κλεάνθης Παπαγιαννόπουλος.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport