Παραπέμπονται σε δίκη 28 για το “Σχέδιο Γοργοπόταμος”- Απόπειρα απόδρασης από τις Φυλακές Κορυδαλλού.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται σε δίκη με Βούλευμα 28 κατηγορούμενοι βαρυποινίτες και τρομοκράτες, για την απόπειρα απόδρασης “Σχέδιο Γοργοπόταμος”, από τις Φυλακές Κορυδαλλού, μεταξύ των οποίων ο καταδικος τρομοκράτης για συμμετοχή στη 17Ν, Χριστόδουλος Ξηρός και ο Γεράσιμος Τσάκαλος, της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με το υπ’ αριθμ. Βούλευμα 1810/15, παραπέμπει με την κατηγορία της ένταξης σε τρομοκαρτική οργάνωση, 28 από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση του “Σχεδίου Γοργοπόταμος” για τις προπαρασκευαστικές ενέργειες στην οργάνωση απόπειρας απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού τρομοκρατών και βαρυποινητών.
Σύμφωνα με το Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, παραπέμπονται σε δίκη, τον κατάδικο τρομοκαράτη για δράσει της 17Ν, Χριστόδουλος Ξηρός, τη σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου επίσης κατηγορούμενου στην υπόθεση, Αγγελική Σπυροπούλου, και Hari Koca το Χρ. Τσάκαλο, και τη συντροφο του Ευαγγελία Στατήρη– καθώς και η μητέρα των αδελφών- Αθ. Τσάκαλου, τον Παν. Αργυρού (πρόσφατα με επιστολή του καλούσε σε “Μαύρο Δεκέμβρη”) Γ. Πολυδώρου, Όλγα Οικονομίδου, Χαρ. Χατζημιχελάκης, Θ. Μαυρόπουλος, Γ. Νικολόπουλος, Μ. Νικολόπουλος, Νταμιαν Μπολάνο, Χάρι Κόκα, Μεμά Μπουτζαρ.
Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται δύο κατηγορούμενοι, κατά περίσταση, για τις πράξεις της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της κατοχής όπλων με σκοπό τον ανεφοδιασμό οργάνωσης.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μετά την απόδραση του Χρ. Ξηρού, οι κατηγορούμενοι είχαν προσχεδιασει την απόδραση με κωδική ονομασία “Σχέδιο Γοργοπόταμος”, βάσει του οποίου είχαν οργανώσει στην ανατίναξη εξωτερικού τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού, με στόχο την απόδραση των έγκλειστων καταδικασθέντων για την Τρομοκρατική οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” και ποινικών οι οποίοι θα ακολουθούσαν.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport