Παραπέμπονται σε δίκη για την επίθεση στο Γ.Κουμουτσάκο

Σε δικάσιμο παραπέμπονται οι προσδιορισμένοι στην επίθεση και βιαιοπραγία σε βάρος του Βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου, με Βούλευμα το ποιο εκδόθηκε από τις Δικαστικές Αρχές.

ΚΟΥΜΟΥ_ΛΟΥΚΟΣΙΙΑΑΑ

Σε τακτική δικάσιμο παρέπεμψε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών την υπόθεση επίθεσης και βιαιοπραγίας σε βάρους του Γιώργου Κουμουτσάκου, Βουλευτή της Ν.Δ, και ασκησε ποινική δίωξη, στα τέσσερα άτομα, τα οποια θα δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Οι δράστες της επίθεσης είχαν ταυτοποιηθεί κατά την προανακριτική διερεύνηση της υπόθεσης από την ΕΛΑΣ, ενω σε βαρος τους εκδοθηκαν εντάλματα σύλληψης. Τα αδικήματα για τα οποία παραπέμπονται οι κατηγορούμενοι, ειναι σε βαθμό πλημμελήματος. Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών, απήγγειλε κατηγορίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξη κοινής ειρήνης, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση και παράνομη κατοχή όπλων.

Κατά την προκαταρκτική εξέταση δεν διαπιστώθηκε εμπλοκή δυο Βουλευτών της Χρυσής Αυγής που είχαν καταμηνυθεί για εμπλοκή στην επίθεση, καθώς εκδόθηκε απαλλακτική διάταξη από την εισαγγελέα.

Ενω για το Φεβρουάριο, έχει αναβληθεί η εκδίκαση στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο (19/11) για τον 24άχρονο Πόντιο,  ο οποιος ειχε κατονομαστεί από τον Βουλευτή της Ν.Δ, καθώς δύο την Έδρα ζητήθηκε να προσκομιστεί το οπτικόοακουστικό υλικό από την επίθεση σε βάρος του Γιώργου Κουμουτσάκου που δεν είχε περιληφθεί στη δικογραφία. Ο νεαρός μέλος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, αρνείται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και ισχυρίζεται οτι βρέθηκε κοντά στον Βουλευτή για να  τον προστατέψει δεχόμενος και ο ίδιος χτυπήματα. Τον ισχυρισμό επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της πανποντιακής ομοσπονδίας Γεώργιος Βαρυτιμιάδης που κατέθεσε ως μάρτυρας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport