Πάτρα: Στον Ανακριτή απολογείται ο 15άχρονος μαθητής, ο οποίος σκότωσε τον 17άχρονο. (ΦΩΤΟ)

Έντονη παρουσία της Αστυνομίας, στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, κατά τη μεταγωγή και παραμονή του 15άχρονου μαθητή, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον 17άχρονο Γιώργο Αλεξανδρόπουλο.

wpid-597mikros1-1.jpg.jpeg

Με χειροπέδες στα χέρια, οδηγήθηκαν ο 15άχρονος ενώπιον του Ανακριτή Πατρών, προκειμένου να απολογηθεί, για όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής (13/09-19.30) πριν φύγει από το προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Κάτω Αχαΐας, και επιστρέψει με την καραμπίνα με τη οπια πυροβόλησε και σκότωσε τον 17άχρονο Γιώργο Αλεξανδρόπουλο. Στον Εισαγγελέα, παραπέμφθηκε και η 42άχρονη μητέρα του ανήλικου, με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου στην οποία ορίστηκε τακτική δικάσιμος για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και αφέθηκε ελεύθερη.

Λίγο μετά τις 15.00 ολοκλήρωσαν τις απολογίες τους στον Ανακριτή, απο τον οποίο ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Τετάρτη (16/09) ο 15άχρονος ο οποιος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.
Ο δικηγόρος του 15άχρονου, Χρ.Τσολκας, αναφέρεται στην κακή ψυχολογική κατάσταση που βρίσκεται ο ανήλικος, ο οποιος είναι υπό την εποπτεία παιδοψυχολόγου. Ενώ επισημαίνει ο συνήγορος του 15άχρονου μαθητή, αποχώρησε ημίγυμνος από το επεισόδιο στο σχολείο, αφού είχε προηγηθεί έντονο επεισόδιο μεταξύ των δύο νεαρών και επέστρεψε στη ανέχεια με γεμάτη την καραμπίνα του θείου του.

wpid-mikros1-1.jpg.jpeg

Ο θείος, αδελφός του πατέρα του 15άχρονου, βρέθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο, για να συμπαρασταθεί στην οικογένειά του αδελφού του, με τον πατέρα του ανήλικου, ο οποίος ενημερώθηκε να ταξιδεύει αεροπορικώς από την Ολλανδία όπου είχε μεταβεί οδικώς καθώς δραστηριοποιείται στο χώρο των Διεθνών μεταφορών .

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport