Πάτρα: Διαφωνία ψυχιάτρων, για τον Αλβανό δολοφόνο ταταλίας Βουτσινά.

Με τις γνωματεύσεις ψυχιάτρων συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία, στο Δικαστήριο του Αιγίου οι οποίοι έχουν εξετάσει το δραστη του αιματητου εγκλήματος.

Διαφωνίες και παράθεση διαφορετικών επιστημονικών απόψεων παρατέθηκαν κατα την εκδίκαση του αιματηρού φονικού πριν από περίπου ένα χρόνο με θύμα τη 43χρονη Ναταλία Βουτσινά στην Πάτρα, δράστη τον 33χρονο Αλβανό Εντι Τζάνκα.
Αντίθετη άποψη έχουν ο καθηγητής Ψυχιατρικής Ι. Νέστορος, ο ψυχίατρος των φυλακών και ο πραγματογνώμονας οι οποίοι κλήθηκαν να διαπιστώσουν αν ευσταθεί ο ισχυρισμός των συνηγόρων υπεράσπισης, ότι ο Αλβανός δράστης αντιμετώπιζε ψυχιατρική διαταραχή την ημέρα του φόνου.
Αντίθετη άποψη έχουν ο καθηγητής Ψυχιατρικής Ι. Νέστορος, ο ψυχίατρος των φυλακών και ο πραγματογνώμονας.
Ο Καθηγητής ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Ιωάννης Νέστορος ο οποίος εξέτασε τον κατηγορούμενο με εντολή δικαστηρίου, υποστηρίζει ότι “πάσχει από σχιζοσυναισθηματική διαταραχή και δεν είχε επίγνωση των πράξεών του το μοιραίο πρωινό”.
Στο ίδιο μήκος και η κατάθεση του ψυχιάτρου των φυλακών, στις οποίες είναι έγκλειστος ο Αλβανός δράστης του εγκλήματος, ο οποίος κατέληξε στην ίδια γνωμάτευση, ενώ αντίθετα ο ψυχίατρος και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κατέθεσε πως ο δράστης “πάσχει μεν από διαταραχή, όμως αυτή δεν εντοπίζεται ενώ τέλεσε τον φόνο”, είχε δηλαδή είχε επίγνωση του άδικου της πράξης του κατά τη στιγμή της δολοφονίας.
Παράλληλα, στο δικαστήριο κατέθεσε και ο σύντροφος και πατέρας της κόρης της Ναταλίας, Ανδρέας Κ. Βρης, ο οποίος σε μια συγκινητική κατάθεση, αναφέρθηκε “στην ποιότητα της Ναταλίας και τον χαρακτήρα της” ενω αναφέρθηκε σε πραγματικά περιστατικά.
Η δίκη, διεκόπη για τις 24 Νοεμβρίου, οπότε και πρόκειται να καταθέσουν συγγενείς της 43χρονης.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport