Ο Μουζάλας διαψεύδει τον Τόσκα. “Δύο οι τζιχαντιστές που πέρασαν από την Ελλάδα”

Αιχμηρή απάντηση, απο την Ειδομένη όπου παραβρέθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, επα αφορμή των δηλώσεων του Γάλλου Υπουργού Εσωτερικών, για τη διέλευση του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ από την Ελλάδα, θέμα για το οποίο έχει τοποθετηθεί και ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

wpid-12270091_1225996690748779_1214414592_n.jpg

«Οι δύο που βρέθηκε ότι πέρασαν από την Ελλάδα είναι πλήρως ταυτοποιημένοι με δακτυλικά αποτυπώματα που δείχνει ότι κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Αυτό που μας έχει αναθέσει η Ευρωπαϊκή Ενωση να κάνουμε και απ’ ότι φαίνεται όχι τυχαία και οι δύο πέρασαν μέσα από τις διαδικασίες της Ε.Ε. Αλλά επειδή δύο, δέκα, είκοσι πέρασαν από την Ελλάδα συνδέουν γραμικά τους πρόσφυγες με την τρομοκρατία. Οι άλλοι έξι είναι από το Βέλγιο και τη Γαλλία. Δηλαδή θα πρέπει να με ρωτήσετε τι να κάνουμε για τους Βέλγους και την τρομοκρατία;» ανέφερε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας .

Το πρωί (21/11) αντιπροσωπεία της Ελληνικής Κυβέρνησης, περιοδευσε στον καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Σκοπίων και Ειδομένης, τον οποίο επισκέφτηκε ο Γιάννης Μουζάλας. Στο χώρο παραμένουν περίπου 3.000 λαθρομεταναστες από το Πακισταν, με τις Αρχές των Σκοπίων να επιτρέπουν μονο τη διελευση των προσφύγων από εμπόλεμες ζώνες κάτοχοι διαβατηρίων Συρίας, Ιράκ και Αφγανιστάν.

Αναφορικά με την κατάσταση στην περιοχή της Ειδομένης Κιλκις, όπου έχουν συσσωρευτεί χιλιάδες λαθρομετανάστες, ο Γιάννης Μουζάλας, τόνισε, ότι το πρόβλημα «ξεκίνησε από τη Σλοβενία και συνεχίστηκε σαν ντόμινο, καθώς έχουν απαγορεύσει την επανεισδοχή μεταναστών» και πρόσθεσε «Υπάρχει ένα πρόβλημα. Νομίζω ότι η απαγόρευση εισόδου σε χώρες ανθρώπων με συγκεκριμένη καταγωγή θα συνεχιστεί. Εχουμε σχέδιο πώς να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν προς τα κάτω και να απεγκλωβιστεί η περιοχή» υπογραμμισε ο αρμόδιος Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ ανέφερε, ότι το απόγευμα (21/11) θα πραγματοποιηθεί, με θέμα το προσφυγικό, σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίου, υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Από την περασμένη Πέμπτη (19/11), οι περίπου 1300λαθρομετανάστες παραμένουν στο Ελληνικό έδαφος, μετά την απόφαση και εφαρμογή του περιοριστικού μέτρου από τα Σκόπια να επιτρέπει τη διελευση μονο των προσφύγων.

Γ. Μουζάλας - πρόσφυγες - Ειδομένη

Περίπου 200 από τους λαθρομετανάστες, πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία στη σιδηροδρομική γραμμή,  με αποτέλεσμα να μην διεξάγονται τα προγραμματισμένα δρομολόγια.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport