Ο "Λευκός" Μεσολογγίτης.. της εξέλιξης του "Ε.Α." και της "ΟΛΑ"

Το ημερολόγιο τσέπης, με τις σκισμένες σελίδες, τις χειρόγραφες σημειωσεις με τον άστατο γραφικό χαρακτήρα, τις κωδικοποιημένες αναφορές σε στόχους, και οι τηλεφωνικό αριθμοί κινητών και σταθερών, έχουν μπει στο μικροσκόπιο της έρευνας, για το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο.

ΣΤΑΜΠΟΥΛΟΣ Αντώνης  Στην αποκωδικοποίηση του ημερολογίου του 2014 που είχε στο σακίδιό του, ο 31χρονος Αντώνης Σταμπούλος εξετάζεται σχολαστικά από το τμήμα εξερεύνησης τεκμηρίωσης και ανάλυσης, του Αντιτρομοκρατικού επιτελειου.
Στο ημερολόγιο του 2014, περιλαμβάνονται χειρόγραφοι κωδικοί με φράσεις, αναγραμματισμούς που αντιστοιχούν σε φράση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Αστυνομικών.
Χρηματικά ποσά και διευθύνσεις σπιτιών, αναγράφονται στο ημερολόγιο, θεωρούν ότι πρόκειται για ποσά από απαλλοριώσεις ενοίκια και για σπίτια προς ενοικίαση. Ενώ αριθμοί σταθερών και κινητών τηλεφώνων, τα οποία αναγράφονται στο ημερολόγιο (2014) το οποίο βρέθηκε στο σακίδιο με τις χειρόγραφες σημειώσεις του Αντώνη Σταμπούλου, εξετάζονται από την Αντιτρομοκρατική.

Με τη μηχανή του ο “λευκός” τρομοκράτης, κινήθηκε με τη μηχανή του -δεν είχε απασχολήσει τις Αρχές, σε βάρος του δεν εκκρεμούσε κανένα διωκτικό-, έφτασε στην πλατεία Υμηττού και στάθμευσε “προχεορα” τη μηχανή, επι της Σεϊζάνη.ΒΥΡΩΝΑΣ Πεζός κινήθηκε προς το γκαράζ της Δενισλίου στη Νέα Ελβετία του Βύρωνα, οπου συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική. Το μεσημέρι (03/10) με Εισαγγελική Διάταξη δόθηκε στη δημοσιότητα η φωτογραφία και τα στοιχεία του Αντώνη Σταμπούλου. Ο πατέρας του, Κωνσταντινος Σταμπούλος, πολιτικός μηχανικός μαζί με την αρχιτέκτονα Ιταλίδα σύζυγό του, Ροζάλμπα, δεν έχουν-μέχρι στιγμής- παρουσιαστεί. Πάρα τις προσπάθειες της αντιτρομοκρατικής να τον φωτογραφίσουν, η αρνητική στάση του 31χρονου, οι “φατσούλες” και οι “γκριμάτσες” με τα κλειστά μάτια δεν τους επέτρεψαν να έχουν μια λήψη προς αναγνώριση και δημοσιοποίηση.
Σύμφωνα με περιγραφές από Αστυνομικές πηγές, δε φοράει γυαλιά, έχει υπογένι και είναι εύσωμος, με έντονη- γυμνασμένη σωματοδομή.
Η ταυτοποίηση του ήρθε από άτομο με το οποίο στο παρελθόν είχε εργαστεί στον ίδιο εργασιακό χώρο, με τον 31χρονο να εξακολουθεί να τηρεί αρνητικη σταση. Με τη μόνη που συνομίλησε ήταν η συνήγορος του Ιωάννα Κούρτοβικ, η οποία “εμφανίσθηκε” στην Αντιτρομοκρατική.

imageΟ Αντώνης Σταμπούλος, σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, εντάχθηκε με ενεργό συμμετοχή στην ένοπλη βία το 2012, κι ενώ ήταν “ελεύθερος” ο καταζητούμενος -τότε- Νίκος Μαζιώτης. Σύμφωνα με διαρροές, ο 31χρονος ανήκε σε ομάδα του “χώρου, με ιδεολογικοπολιτική ένταξη στην ιδεολογία του αντάρτικου πόλης σε πρακτικές ένοπλης βίας, και ακολουθεί τις πρακτικές “ομοϊδεατών” του, στις γραμμές του “Αντάρτικου πόλης”.
Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής και η σήμανση βρέθηκαν (03/10) στο πατρικό του 31χρονου, στο Μαρούσι. Εκτός από προανακριτικά ευρήματα και γενετικό υλικό, το Αντιρομοκρατικό επιτελείο αναζήτησε και πιο πρόσφατες απεικονίσεις του 31χρονου, και ευρήματα τα οποία θα επεκτειναν τις έρευνες, που θα τους οδηγησουν- όπως εκτιμουν- σε ασύλληπτα στελέχη της νέας γενιάς, και συνεργούς των τρομοκρατών.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport