Ορεστιάδα: Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε Αστυνομικούς διμοιρίας. Τρεις συλλήψεις.

Επίθεση από ομάδα ατόμων τα οποία αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, από «στέκι» της περιοχής, δέχθηκαν Αστυνομικοί τα ξημερώματα στην πόλη της Ορεστιάδας. Ενας Αστυνομικός τραυματίσθηκε, έγιναν προσαγωγές ατόμων ενώ συνελήφθησαν τρία άτομα.

Οι Αστυνομικές διμοιρίες από όλη την Βόρεια Ελλάδα, μετέβησαν (08/05) στην πόλη της Ορεστιάδας ως ενισχυτική στα μέτρα για τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και τις κινητοποιήσεις αυτοαποκαλούμενων ως μέλη αντιεξουσιαστικών κινήσεων, από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Πάτρα, την Κομοτηνή και τα Γιάννενα (09/05) στις Καστανιές Έβρου με σκοπό “να γκρεμίσουν το φράχτη του Έβρου”.
Η Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Υπαλλήλων [Σ.Κ.Α.Υ.] Θεσσαλονίκης, καταγγείλουν της επίθεση και τραυματισμό συναδέλφου τους, μέλη τοπικής διμοιρία της πόλης Ορεστιάδας. Οι Αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας, κατά την έξοδό τους από εστιατόριο της περιοχής τα ξημερώματα (09/05) δέχθηκαν επίθεση από ομάδα περίπου 30 ατόμων τα οποία αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, από «στέκι» της περιοχής.
Για την επίθεση ακολούθησαν προσαγωγές ατόμων στην Υποδ/νση Ασφαλείας Ορεστιάδας, από τις οποίες συνελήφθησαν τρία άτομα.
《Ο συνάδελφος ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά》 αναφέρει η ανακοίνωση της Σ.Κ.Α.Υ. 《Ευχόμαστε περαστικά στον τραυματία συνάδελφο και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους υπόλοιπους συναδέλφους.
Θα πρέπει η πολιτεία άμεσα να προχωρήσει στη λήψη μέτρων προς αποφυγή παρόμοιων επεισοδίων και αυστηρότερων κυρώσεων σε όσους επιτίθενται με οποιοδήποτε τρόπο σε αστυνομικούς》 καταλήγει η ανακοίνωση.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport