ΟΜΟΝΟΙΑ: Έκλεψαν την αναπαράσταση του Θείου Βρέφους από τη φάτνη της Αθήνας.

Ήταν μόλις δύο ημερών, μέσα στη φάτνη που είχε στηθεί στην Ομόνοια. Υπάλληλοι του Δήμου και όσοι βρέθηκαν στο κέντρο διαπίστωσαν την “απουσία” μέσα από την ξυλινη κούνια της αναπαράστασης του Θείου βρέφους.

image

Δύο ημέρες μετά τα Χριστούγεννα και άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν από την ξυλινη κατασκευή την αναπαράσταση του Θείου Βρέφους από την αναπαράσταση της φάτνη στη Πλατεία Ομονοίας. Πρόκειται για το δωδέκατο περιστατικό που καταγράφεται τις ημέρες των εορτών (2014) από δημοτικές φάτνες στην επικράτεια. Δημοτικοί υπάλληλοι διαπίστωσαν κατά το καθιερωμένο έλεγχο(27/12) ότι έλειπε η αναπαράσταση του Θείου βρέφους από την φάτνη της κεντρικής πλατείας Ομονοίας.
image

Οι υπεύθυνοι του Δήμου Αθηναίων, αντικατέστησαν την αναπαράσταση, ενώ τοποθέτησε security ώστε να αποφευχθεί αντίστοιχη απόπειρα για όσες ημέρες η φάτνη παραμένει στην πλατεία Ομονοίας.

Στη Θεσσαλονίκη (25/12) άγνωστοι αφαίρεσαν την αναπαράσταση του Θείου βρέφους από τη φάτνη που τοποθετήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, στο κέντρο της πόλης. Ωστόσο, λίγο αργότερα οι δράστες “επέστρεψαν” στη φάτνη την απεικόνιση του Θείου βρέφους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται μια τέτοια ενέργεια. Περισυ, άγνωστοι, είχαν τοποθετήσει στη θέση του Θείου Βρέφους τρία προβατάκια.
image

Στην Οινόη Καστοριάς (20/12) επιχείρησαν να αφαιρέσουν την απεικόνιση του Θείου βρέφους χωρίς ωστόσο να το πραγματοποιήσουν σε μια.. κακόγουστη “φάρσα” με τον Καστοριανό να έχει ανεβάσει στο λογαριασμό του στο fb την “απόπειρα”, λίγες ώρες αργότερα.

Στην Καντήλα Ξηρομέρου στην Αιτωλοακαρνανία, άγνωστοι αφαίρεσαν το άχυρο της φάτνης (20/12). Το άχυρο αντικαταστάθηκε, λίγες ώρες αργότερα.

Στη φάτνη του Δήμου Χανίων στην πλατεία των Περβολίων την περασμένη Παρασκευή (19/12) άγνωστοι αφαίρεσαν τη φιγούρα που αναπαριστούσε το Θείο βρέφος. Από τη Δημοτική Αρχή, εξετάσθηκε το ενδεχόμενο η φάτνη να τοποθετηθεί σε ελεγχόμενο χώρο αντί στο χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Δημοτικής Αγοράς.

Στο εξωτερικό έχουν γίνει αντίστοιχες ενέργειες αυτές τις ημέρες, με χαρακτηριστική την περίπτωση στη Μασαχουσέτη, όπως ανακοίνωσε η τοπική Αστυνομία (26/12).
image

Σε εικόνα που μετέδωσε το CNN διακρίνεται μέσα στη φάτνη τυλιγμένη σε πλαστικό μια.. γουρουνοκεφαλή. Ιερέας από την περιοχή Haverhill ειδοποίησε τους αστυνομικούς ανήμερα των Χριστουγέννων ότι άγνωστοι δράστες, ειχαν αφαιρέσει το την απεικόνιση του Θείου βρέφους από τη φάτνη και είχε τοποθετήσει στη θέση του, γουρουνοκεφαλή. Η τοπική Αστυνομία ζήτησε τη βοήθεια των κατοίκων της περιοχής για τον εντοπισμό των δραστών.

Σε άλλη περίπτωση, “ακτιβίστρια” της αμφιλεγόμενης οργάνωσης Femen, συνελήφθη (26/12) όταν γυμνόστηθη άρπαξε από τη φάτνη στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και παρουσία πολιτών τη απεικόνιση του Θείου βρέφους.
image

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, η Ουκρανή, Ιάνα Αλεξάντροβνα Αζχντάνοβα, κρατείται πριν από την ανάκριση από το δικαστήριο του Βατικανού, καθώς η ενέργεια της «προσέβαλε το θρησκευτικό αίσθημα πολλών ανθρώπων». Για προσβολή θρησκείας, άσεμνες πράξεις σε δημόσιο χώρο και κλοπή κατηγορείται από το κράτος του Βατικανού η γυμνόστηθη “ακτιβίστρια” Αζχντάνοβα.
image

Αστυνομικός παρενέβη και απομάκρυνε από την πλατεία την Ουκρανή η οποία φώναζε το σύνθημα που είχε γραμμένο στο στήθος της: «Ο Θεός είναι γυναίκα».

Η ιστοσελίδα της οργάνωσης Femen υποστήριξε ότι “η διαμαρτυρία ήταν μέρος της εκστρατείας αμφισβήτησης των θρησκειών”.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport