Οι κάμερες του μπαρ της Μυκόνου, «δείχνουν» το ..νταή της επίθεσης.

Βιντεοληπτικό υλικό από κινητό και τα βίντεο που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας τους club της Μυκόνου, έχουν καταγράψει όσα προηγήθηκαν, το βίαιο επεισόδιο, και όσα ακολούθησαν, καθώς και το άτομο που προκάλεσε το βαρύτατο τραυματισμό του 31άχρονου Κύπριου, ο οποίος παραμένει νοσηλευόμενος, σε κώμα.wpid-20150908_111135png.jpg
Για τέταρτο 24ωρο, παραμένει νοσηλευόμενος, σε εξαιρετικά κρίσιμη κωματώδη κατάσταση, ο 31άχρονος Κύπριος, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Θριάσειο Νοσοκομείο. Η σύζυγός του, Αφροδίτη Κλεάνθους, ενημερώνεται από τους θεραποντες ιατρούς, για την κατάσταση του, και πιστεύει ότι θα γίνει σύντομα καλά.
Στον Ανακριτής Σύρου απολογείται (10/09) ο 25άχρονος πορτιέρης, μετά τη 48άωρη προθεσμία που ζήτησε κι έλαβε, και ο οποίος κατηγορείται ότι προκάλεσε το βαρύτατο τραυματισμό του 31άχρονου Κύπριου. Σε βάρος του, έχει ασκηθεί δίωξη για το κακούργημα (απόπειρα ανθρωποκτονίας)και το πλημμέλημα (πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης).
Ο δικηγόρος του 25χρονου Κίμωνας Ευαγγελάτος εκφράζει την υπερασπιστική γραμμή, ότι δεν επρόκειτο για χτύπημα αλλά για απώθηση, «Ο εντολέας μου δεν είναι μπράβος, είναι υπάλληλος εταιρίας σεκιούριτι. Δουλεύει καθημερινά από μικρή ηλικία, εδώ και έξι χρόνια, σχεδόν 12 ώρες την ημέρα για 30 ευρώ. Πριν πάει στη Μύκονο εργαζόταν σε εμπορικό κέντρο, ενώ το ποινικό του μητρώο είναι λευκό. Υποστηρίζει ότι δεν χτύπησε τον 31χρονο αλλά ότι τον απώθησε και προσθέτει ότι δεν φοβάται να δημοσιοποιηθεί το βίντεο με το περιστατικό. Το γεγονός ότι μετατράπηκε η κατηγορία του σε απόπειρα ανθρωποκτονίας το θεωρούμε υπερβολή και πιστεύουμε ότι σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στη δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα. Αυτό που προέχει τώρα είναι να γίνει καλά ο άνθρωπος που τραυματίστηκε».
Αστυνομικές πηγές, σε γνώση των οποίων έχει περιέλθει το σύνολο των βιντεοληπτικών καταγραφών από τεχνικά μέσα- κινητά και κάμερες ασφαλείας-, σημειώνουν χαρακτηριστικά, «στο βίντεο διακρίνεται 25άχρονος να σηκώνει από το έδαφος τον Κύπριο και στη συνέχεια να τον ρίχνει με δύναμη στο έδαφος, με την ωμοπλάτη, πριν προβάλει να προστατευτεί, να βάλει τα χέρια του, και το κεφάλι του χτυπάει στο έδαφος. Από την ιατροδικαστική είναι συμβατές οι βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις με όσα έχουν προηγηθεί του βίαιου επεισοδίου, με τον Κύπριο να νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση».
Ο δεύτερος κατηγορούμενος στην ίδια δικογραφία, ο ιδιοκτήτης της εταιρίας security, που παρείχε υπηρεσίες ασφαλείας, στο “Super Paradise” της Μυκόνου, προέκυψε ότι υπήρξε επαγγελματίας πυγμάχος, η εταιρεία του οποίου, έχει δραστηριότητα στη φύλαξη νυχτερινών καταστημάτων εστίασης και συνοδείες vip προσώπων, ο οποίος στη δικογραφία διαφαίνεται να έχει “υποδεέστερη συμμετοχή” στο επεισόδιο, μετά την απολογία του, αφέθηκε ελεύθερος.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport