Ν.Τόσκας: ΕΔΕ για την αδράνεια των Αστυνομικών της ΥΑΤ, στον ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου

Σε αδράνεια των Αστυνομικών της ΥΑΤ, κατά τη βιάιη επίθεση σε βάρος του Βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου στο Σύνταγμα, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, προαναγγέλλοντας τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, για την υπόθεση. “Έχει διαταχθεί ΕΔΕ γιατί πράγματι έχει εντοπιστεί κάποια αδράνεια των αστυνομικών που βρίσκονταν εκεί στην περιοχή ή τέλος πάντως για να διερευνηθεί η πρακτική που εφαρμόστηκε και θα δούμε τα αποτελέσματα”, σημείωσε σε δήλωσή του ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, καθώς όπως ανέφερε, “εντοπίστηκε αδράνεια που ερευνάται”.

ΚΟΥΜΟΥ_ΠΟΝΤΙΟΙ_ΣΥΝΤ
Αναφερόμενος στην πρόοδο των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στη δήλωσή του στο Mega, τόνισε τη σύλληψη του 24άχρονου- αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα (07/11)  και σημείωσε ότι έχουν ταυτοποιηθεί άλλα τέσσερα, με τον νεαρό ο οποίος εμφανίστηκε αυτοβούλως για κατάθεση και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, όπως ανέφερε, «να έχει παίξει ρόλο “λίγο περίεργο” καθώς φαίνεται να συνομιλεί και να δίνει κατευθύνσεις». Σημείωσε δε χαρακτηριστικά, ότι στα σπίτια των δυο εκ των τεσσάρων που αναζητούνται κατασχέθηκαν 10αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής.
Ο Ν.Τόσκας στη δήλωσή του στον Τ/Σ, στις υπογράμμισε “πιέσαμε σε όλες τις κατευθύνσεις, ήρθαμε σε συνεργασίας με Ποντίους και όποια ομάδα μπορούσαμε οι οποίοι καλόπιστα διαδηλώνανε εκεί” απαντώντας σε πολιτικές εγκλήσεις, για αδράνεια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ή της κυβέρνησης.