Ν.Κόσμος: Επίθεση στο ιατρείο παθολόγου, υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Επιθεση δέχθηκε (23/10) στο ιατρείο που διατηρεί παθολόγος, υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής, μέσα στο ιατρείο της, στο Νέο Κόσμο.

Ομάδα περίπου έξι ατόμων, σε καταδρομικη επιχείρηση εισέβαλλαν στο ιατρείο, αιφνιδιαστικά, επιτέθηκαν στην παθολόγο, την προπηλάκισαν τραυματιζοντας την ελαφρά . Οπως κατεθεσε στη συνέχεια η γιατρος τα ατομα κατά την επίθεση την εγκαλούσαν για την υποψηφιότητα της με το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής, στις πρόσφατες εκλογές του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Κατά τη παραμονή τους προκάλεσαν καταστροφές στο γραφείο, και διέφυγαν, ενώ για την επίθεση δεν πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις.
Η γιατρός ήταν υποψήφια με το ψηφοδέλτιο των «Ιατρών του Ελληνισμού» στο οποίο συμμετείχαν εξι γιατροί- Δημήτριος Δολτσινιάδης, Παναγιώτης Κελεπούρης, Αθηνά Ματαράγκα, Δημήτριος Παπαχρήστος, Κωνσταντίνος Παρασχάκης και Γιώργος Χατζηαντωνίου.
Το επεισόδιο έρχεται σε ακολουθία επιθέσεων ατομων του “χωρου” σε βάρος μελών, υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, κι εμπρηστικών ενεργειών σε οχήματα στελεχών του κόμματος -σύμφωνα με κείμενα αναληψης ευθυνης που έχουν αναρτηθεί σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ελέυθερων ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου- μεταξύ των οποίων και η εμπρηστική επίθεση στο σταθμευμένο αυτοκίνητο του ψυχιάτρου Κωνσταντίνου Παρασχάκη, έξω από το σπίτι του. Με ανάληψη ευθύνης -ανυπογραφο κείμενο- άτομα του “χώρου” “ανέλαβαν” -κατ ομολογίαν- την ευθύνη του εμπρησμού.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport