ΝΟΜΙΚΗ: Εξεύρεση λύσης και αποχώρηση των καταληψιών.

Ύστερα από διαπραγμάτευση, οι καταληψίες αποφάσισαν να αποχώρηση από τη Νομική Σχολή.

(18/03-16.00) Αποχώρηση με συνοδεία “αλληλέγγυων” από το κτήριο της Νομικής Σχολής, για τους περίπου 20καταληψίες του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος. Με “ανθρώπινη αλυσίδα” των “αλληλέγγυων” οι καταληψίες αποχώρησαν διαμέσου της οδού Μασσαλίας προς τα Εξάρχεια, αφού προηγουμένως αλλαξαν τα μαύρα ρούχα που φορούσαν με ρούχα που τους παρέδωσαν, ώστε να μην “προσδιορίζονται” στο ενδεχόμενο αναγνώρισης, ώστε να αποφύγουν τη σύλληψη.
Οι Κοσμήτορες της Σχολής, μπήκαν στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα, ώστε να ελέγξουν το χώρο και να καταγραφεί η κατάσταση του χώρου, μετά την εξαήμερη κατάληψη της Νομικής.
Από πληροφορίες, κατά την πορεία (17/03) τα άτομα του “χώρου” θα παρείχαν “αντιπερισπασμό” και “μέσο διαφυγής” για τα άτομα της κατάληψης της Νομικής. Ήταν και ο λόγος που η πορεία (17/03) “διασπάστηκε” με την μία ομάδα να διέρχεται από την Νομική ενώ δεύτερο μπλοκ ακολούθησε διαφορετική πορεία. Άτομα από τους καταληψίες της Νομικής, “παρεισέφρυσαν” στο μπλοκ των ατόμων του “χώρου” και ακολούθησαν μέχρι τα Εξάρχεια (17/03), όπου επιδόθηκαν σε επεισόδια. Ωστόσο παρέμειναν περίπου 20άτομα στο χώρο της Νομικής, τα οποία δέχθηκαν έντονη αρνητική κριτική από τον αντιεξουσιαστικό χώρο για αυτή τους την συμπεριφορά- να παραμείνουν στην Νομική Σχολή -και αποφασίστηκε να “στηθεί σκηνικό αποχώρησης” (18/03) έξω από τη Νομική, με τη συνδρομή δικηγόρου-ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του-, ως “διαπραγματευτής” μεταξύ των ατόμων του χώρου και των Αστυνομικών.
Είχε δοθεί εντολή για σταδιακή αποχώρηση των Αστυνομικών και με τη διαπραγμάτευση δικηγόρου, και την απόφαση των τριών φοιτητικών συλλογών, οι καταληψίες της Νομικής Σχολής, αποφάσισαν να αποχωρήσουν (18/03-15.00).
Από το χώρο αποδεσμεύτηκαν οι διμοιρίες ενώ με διακριτική εποπτεία από απόσταση επιτηρούν Αστυνομικοί το κτήριο της Νομικής.
Νωρίτερα οχτώ άτομα με πανό, έκαναν εμφανή την παρουσία τους έξω από το Μαξίμου. Τα άτομα μετά τον έλεγχο στοιχείων, προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport