Νίκος Κούρας, συνήγορος ιδιοκτήτη Ροτβάϊλερ: “Τα σκυλιά ήταν κλεισμένα. Το παιδί διέφυγε της προσοχής”

Αυτοψία στην κατοικία του του 72άχρονου έξω από την Κοζάνη πραγματοποιησε ο συνηγορός του Νίκος Κούρας, με τον πελάτη του να είναι συντετριμμένος, από την τραγική εξέλιξη, με το θανάσιμο τραυματισμό του 5άχρονου αγοριού. Με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή ο 72άχρονος έχει αφεθεί ελεύθερος.


wp-1462200319465.jpg

“Πρόκειται για μια εξοχική κατοικία, ουσιαστικά ένα υπερυψωμένο ισόγειο και το ημιυπόγειο από κάτω, στο οποίο ήταν φυλαγμένα τα σκυλιά. Τα σκυλιά – που επιτέθηκαν στο παιδάκι – φυλάσσονταν σ’ ένα χώρο 3-4 μέτρα. Δίπλα στο κούφωμα της πόρτας υπήρχε ένα μικρότερο “πορτίδιο” περίπου 60-70 εκ., από τo οποίo βγαίνουν τα σκυλιά το βράδυ. Κάποιες στιγμές βγαίνουν και την ήμερα, γιατί τα σκυλιά είναι κοινωνικά. Αυτό το “πορτίδιο” είναι εσωτερικά κλεισμένο με μια ξύλινη πλάκα κι από την έξω πλευρά υπάρχει μια στήριξη με μια μεταλλική δοκό. Για να ανοίξει αυτή η πόρτα πρέπει κάποιος ν’ ανοίξει τη μεταλλική δοκό και να “πέσει” η πόρτα. Αυτό ήταν η ασφάλειά του.

Το πρόβλημα είναι τώρα ότι όλοι οι επισκέπτες και προσκεκλημένοι ήταν στο υπερυψωμένο ισόγειο μέσα στο σπίτι και προφανώς κάποια στιγμή το παιδάκι ξέφυγε από τον έλεγχό τους, βγήκε στην αυλή, δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη κι άκουσαν τις κραυγές. Η μάνα και το παιδί ήταν η πολλοστή φορά που επισκέφτηκαν το σπίτι. Ο πελάτης μου είναι συντετριμμένος από το περιστατικό. Κανείς από τους παριστάμενους δεν ξέρει τι ακριβώς συνέβη και βρέθηκαν τα σκυλιά στην αυλή. Όταν διακομίσθηκε το παιδί, μου είπε ο πελάτης μου, διαπίστωσαν πως ήταν ήδη “πεσμένη”, η προστατευτική “σωλήνα (σαν “κόντρα”), που εμποδίζει το άνοιγμα της πόρτας” ανέφερε στη δήλωσή του στην εκπομπή “Κοινωνία ώρα MEGA”, ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη των Ροτβαϊλερ, Νίκος Κούρας.

Όπως τόνισε ο συνήγορος του 72άχρονου ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ, στο χώρο της οικίας του, υπάρχουν συνολικά οχτώ σκυλοι Ροτβαϊλερ, ενώ τα δύο που επιτέθηκαν στο παιδί, ήταν στο περιορισμένο χώρο, καθώς τα υπόλοιπα πέντε σκυλιά, ήταν σε περιορισμενο -περίκλειστο- χώρο στο γκαράζ, με τους δύο χώρους να μην συγκοινωνούν μεταξύ τους.


image