«Νέκρωσε» την καθημερινότητα των Τρικάλων η …φιλοξενία Προσφύγων και Μεταναστών|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Αναδεικνύεται ατυχής η επιλογή του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου της Μπάρας ως χώρος φιλοξενίας. Καθημερινά, «παγιώνεται» η μετατροπή του πολυχώρου άθλησης των Τρικάλων σε άτυπο…hot spot για την φιλοξενία εκατοντάδων Προσφύγων και Μεταναστών.

image

Ο χώρος είναι προφανές ότι είναι ακατάλληλος για την φιλοξενία και ταυτόχρονα επικίνδυνος ειδικά για τα μικρά παιδιά των φιλοξενούμενων καθώς γειτνιάζει με την Εθνική Οδό Τρικάλων-Ιωαννίνων.
Επιπλέον, βρίσκεται μέσα στον πολεοδομικό ιστό της πόλης και φυσικά δεν είναι σχεδιασμένος για τέτοιες συνθήκες.
Η μίσθωση ξενοδοχείων ή ενός κάμπινγκ θα μπορούσε να προσφέρει μια πιο αξιοπρεπή διαβίωση Προσφύγων και Μεταναστών και κυρίως μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, ενώ δεν θα «νέκρωνε» την πόλη από αθλητικές δραστηριότητες, αφού έχουν τεθεί …off τα γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, τένις και ουσιαστικά και το Κολυμβητήριο στερώντας την άθληση εκατοντάδων νεαρών Τρικαλινών και αποδιοργανώνοντας ουσιαστικά δεκάδες Αθλητικά Σωματεία.

image
Φωτο, trikalanews.gr

Ως χώρος προσωρινής φιλοξενίας το Δημοτικό Γυμναστήριο της Μπάρας εγκυμονεί και κινδύνους δημόσιας υγείας αφού …στοιβάζονται σε κλειστό χώρο, εκατοντάδες μετανάστες και μέρα με την μέρα αυτή η «υγειονομική βόμβα» γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη…
Η ανεύρεση …ελεύθερου χώρου μακριά από τον πολεοδομικό ιστό της πόλης που δεν θα θυμίζει …γκέτο και θα προσφέρει τις στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης, είναι επιτακτική ανάγκη, αφού φαίνεται πως η φιλοξενία Προσφύγων και Μεταναστών δεν θα είναι τόσο …προσωρινή όσο παρουσιάζεται


*Ελισάβετ Παπανικολάου (trikalanews.gr)