Νέα ταυτότητα υποχρεωτικά για όλους τους πολίτες, με κόστος €10

Αλλάζουν οι πολιτικές ταυτότητες ενώ έχει συγκροτηθεί επιτροπή για την αντικατάσταση των υφιστάμενων ταυτοτήτων με νέα δελτία, τα οποία θα είναι δύσκολο να παραχαραχτούν.

Νέου τύπου ταυτότητα
Νέου τύπου ταυτότητα

Άμεσα τους επόμενους μήνες, και μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης, των νέου τύπου Αστυνομικών Δελτίων Ταυτότητας, υψίστης ποιότητας και ασφάλειας, για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συσταθεί επιτροπή στην οποία μετέχουν και Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Διαβατηρίων της Αστυνομίας, τα μέλη της οποίας έως τα τέλη Γενάρη (2016) καλείται να υποβάλει την πρότασή της για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων ΔΑΤ, κατα την εναρμόνιση των διαδικασιών έκδοσης, στα Ευρωπαϊκά πρότυπα, καθώς και θα αποφασίσει, αν εκτός από το δακτυλικό αποτύπωμα θα υπάρχουν και άλλα βιομετρικά χαρακτηριστικά του κατόχου .
Με δήλωσή του στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανέφερε ότι το κόστος για τον κάθε πολίτη, θα ανέρχεται  περίπου στα €10, ενώ σημείωσε, ότι “πρέπει να έχουμε μία ταυτότητα σύγχρονη που να έχει αξιοπιστία ως έγγραφο που να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί εύκολα, επομένως προχωράμε. Υπάρχει κάποιο οικονομικό κόστος, δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τον πολίτη, υπολογίζουμε γύρω στα €10 θα κοστίσει κάθε ταυτότητα και είμαστε στην διαδικασία προκειμένου να συντάξουμε και να αιτιολογήσουμε τις νέες ταυτότητες”.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport