Μ.Χρυσοχοϊδης: Προανήγγειλε τη σύσταση "Αστυνομίας Συγκοινωνιών".

Την δημιουργία «Αστυνομίας συγκοινωνιών» για την καταπολέμηση της μικροεγκληματικότητας και την ασφάλεια του επιβατικού κοινού στα ΜΜΜ, ανακοίνωσε (28/08) κατά την διάρκεια της παρουσίασης της νέας τιμολογιακής πολιτικής του ΟΑΣΑ, από το αμαξοστάσιο στο Ρουφ ο Υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

«Τάξη και Ασφάλεια» στις συγκοινωνίες, έχει σκοπό να εφαρμόσει ο Υπουργός Υποδομών, όπως ο ίδιος ανέφερε, ενώ έκανε γνωστό ότι τις επόμενες εβδομάδες θα τοποθετηθούν “τουρνικέ” (περιστρεφόμενος μηχανισμός που επιτρέπει την διέλευση ανά άτομο) στα λεωφορεία για την ανάσχεση της εισιτηριοδιαφυγής και την εντατικοποίηση των ελέγχων.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΟΑΣΑ, Γρηγόρη Δημητριάδη, θα συσταθεί μία «συγκοινωνιακή αστυνομία», ενώ έχει υποβληθεί αίτημα προς το αρμόδιο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, διάθεσης προσωπικού στις συγκοινωνίες, στην καταπολέμησης της μικροπαραβατικότητας. «Θα ενισχύουν την ασφάλεια όλων των μετακινουμένων, καθώς από μόνοι τους οι άνθρωποι ή οι απλοί security, δεν μπορούν να το κάνουν. Αυτή είναι αρμοδιότητα της αστυνομίας. Συνεπώς, αυτό το οποίο εμείς θέλουμε είναι, αναλαμβάνοντας τα έξοδα ορισμένων αστυνομικών από το Δημόσιας Τάξης, εκείνοι να είναι αφοσιωμένοι στις μεταφορές, στο αστικό δίκτυο, για να ενισχυθεί η αίσθηση της ασφάλειας» ανέφερε ο Γρηγόρης Δημητριάδης.
«Στις αστικές συγκοινωνίες απαιτείται να υπάρχει η έννομη τάξη παρούσα για την πρόληψη εγκληματικών πράξεων και δυστυχώς, έχουμε πολλά παράπονα σε ορισμένες περιπτώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ενώ εξήγγειλε αυστηρότερους ελέγχους για την εισιτηριοδιαφυγή, ο οποίοι θα γίνουν καθημερινοί σε όλα τα μέσα.

 

Νάντια Αλεξίου- ΝantiaReport.