Μώλος Φθιώτιδας: Εκρηκτικά RPG, ζελατοδυναμήτιδα, Uzi, στις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής.

Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στο αγροτεμάχιο πλησίον της οικίας στην οποια διέμενε ο Γ.Πετρακάκος, στο Μώλο Ραχών, Φθιώτιδας με τη σύντροφο και τα παιδιά τους, πριν μετακομίσουν στο Βόλο. Βαρύς οπλισμός μεταξύ των ευρημάτων, Uzi, RPG -εξετάζεται να πρόκειται για την ίδια παρτίδα αντιαρματικών, από την οποία η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ στη Λ.Συγγρού – και εκρηκτικά εντοπίσθηκαν θαμμένα στο αγροτεμάχιο.

Στις έως τώρα έρευνες της Αντιτρομοκρατικής- συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα (24/09)- στο αγροτεμάχιο 5 στρεμμάτων το οποίο πλαισιώνει το οίκημα όπου διέμενε η “οικογένεια” Πετρακάκου- Θεοφίλου, εντοπίσθηκε μεγάλος αριθμός όπλων και εκρηκτικών, καθώς και πλήθος φυσιγγίων.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ, τα σκάνερ και οι ανιχνευτές, εντόπισαν θαμμένα στον οικοπεδικό χώρο-εκτός από τα 6kalashnikov (τα οποία εντόπισαν το πρωί (28/09), 2 Uzi, 7γεμιστηρες, 2σιγαστήρες , ανταλλακτικά όπλων- (κλείστρα, ελατήρια κλπ), ποσότητα εκρηκτικής ύλης- ζελατοδυναμήτιδα, 1 RPG, χειροβομβίδες, πυροκροτητές, βραδύκαυστο φυτίλι καθώς και μεγάλο αριθμό φυσιγγίων.

Το αντιαρματικό RPG εξετάζεται αν προέρχεται από την ίδια παρτίδα, που χρησιμοποίησε στην αποτυχημένη τρομοκρατική επίθεση την ανάληψη ευθύνης ανέλαβε η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών στα γραφεία της ΝΔ στη Λ. Συγγρού (2013) -το RPG είχε τεχνική εμπολοκή (αφλογιστία)- και σε αντιπροσωπεία αυτοκινητοβιομηχανίας στη Βαρυμπόμπη. Στο μικροσκόπιο των ερευνών είναι και η εξέταση, πειστηρίων τα οποία κατασχέθηκαν μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Πρεσβεία των ΗΠΑ (2007) από την πρώτη γενιά του Επαναστατικού Αγώνα μέλη της οργάνωσης είχαν πλήξει το θυρεό, με αντιαρματικό RPG

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται μέχρι να ερευνηθεί όλη η οικοπεδική έκταση ενώ εξετάζεται η συνδρομή ειδικού κλιμακίου για την ανίχνευση εκρηκτικών υλών. Τα πορίσματα των βαλλιστικών εκθέσεων, για τα όπλα τα οποία έχουν εντοπισθεί στο οικόπεδο του Μώλου Ραχών Φθιώτιδας, και τα αποτελέσματα από την εξέταση των ευρημάτων αναμένεται να προσδιορίσουν το ρόλο του Γ. Πετρακάκου, στις αποχρώσεις ενδείξεις του Αντιτρομοκρατικού επιτελείου, τόσο στην οργάνωση των ομάδων του ένοπλου αντάρτικου πόλης, όσο και στις διασυνδέσεις του, με άτομα του κοινού ποινικού κατά την σύμπραξή τους, σε τρομοκρατικές ενέργειες (Μαζιώτη – Ρούπα και Παλαιοκώστα)

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport