“Μόνο οι πρόσφυγες δικαιούνται στήριξη κ.Δήμαρχε”; Ανοιχτή επιστολή της συντρόφου του πενταετή Πυροσβέστη Λυκούργου Πολίτη

Η Φωτεινή Βαμβουρα, σύντροφος του Πυροσβέστη πενταετούς υποχρέωσης, Λυκούργου Πολίτη, ο οποίος τραυματίσθηκε σε τροχαίο, απευθύνεται με ανοιχτή επιστολή της προς το Δήμαρχο της Μυτιλήνης. Οπως αναφέρει, αν και πέρισυ είχαν καταθέσει άιτημα στο Δημο για οικονομική ενίσχυση με τη μορφή επιδόματος, ακόμα δεν έχουν λάβει απάντηση..

εποχικος_ΠΥΙ“Επειδή με πνίγουν πολλά και δεν μ”αρέσει να τα κρατάω μέσα μου….έτσι γεννήθηκα και έτσι με μεγαλώσανε…..να τα λέω κατάμουτρα και σε όποιον αρέσω….σήμερα το μήνυμα είναι προς τον ΔΗΜΑΡΧΟ του νησιού μας,τον αξιότιμο Κο Γαληνό και περιμένω απαντήσεις!!!

Πέρσυ είχαμε κάνει μια αίτηση στα γραφεία “Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης” για οικονομική βοήθεια.

Κύριε Δήμαρχε,

γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά τα προβλήματά μας,αφού σας επισκεφτήκαμε και στο γραφείο σας, μας είπατε ότι η αίτηση μας θα περάσει από “διοικητικό συμβούλιο” και θα κάνατε ότι μπορούσατε για το θέμα μας.
Αφ”ενός από ΠΕΡΣΥ δεν έχουμε πάρει καμιά απάντηση και αφ”εταίρου θέλω να σας ρωτήσω το εξής: Μόνο οι πρόσφυγες δικαιούνται στήριξη?Ο συμπατριώτης σας Μυτιληνιός γέννημα θρέμμα δεν δικαιούται ΤΙΠΟΤΑ?
Δεν περισσεύουν καθόλου χρήματα από τις επιδοτήσεις που λαμβάνετε για τους πρόσφυγες,να βοηθήσετε και έναν συμπολίτη σας?
Έναν έρανο αν είχατε κάνει ως υπάλληλοι του Δημαρχείου θα είχατε μαζέψει κάποιο ποσό να τον βοηθήσετε!!!!!!!!!!!!Αν θέλατε βέβαια…γιατί αν δεν θέλουμε…δεν γίνεται τίποτα….Σας ευχαριστούμε λοιπόν πάρα πολύ για την βοήθεια σας και αυτό που έχω να πω είναι ότι όλα τ”άλλα είναι για το θεαθήναι……Ελπίζω να φτάσει στα αυτιά σας γιατί δυστυχώς δεν μπορώ να το κοινοποιήσω στον τοίχο σας…..είναι κλειστός….
Καλημέρα μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

Ο Λυκούργος Πολίτης, υπηρετούσε ως πενταετής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όταν τραυματίσθηκε σε τροχαίο (08/10 2013). Εχει κριθέι από το ΚΕΠΑ, με ποσοστό αναπηρίας 90% ωστόσο τον καλουν μετά τη λήξη της αναρρωτικής του άδειας, μόλις πριν ένα μήνα (24/09 2015) να επιστρέψει στα καθηκοντα του.. ως οδηγός Πυροσβέστης- Διασώστης.