Μουζάλας: Παράνομοι μετανάστες το 50% όσων βρίσκονται στα νησιά

Σε «Mικρομαφίες» εντός των ανοικτών κέντρων φιλοξενίας και “παράνομους μετανάστες στο 50%” όσων αλλοδαπών βρίσκονται στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, στη Βουλή.

image

«Το 50% που είναι στα νησιά είναι μετανάστες που παράνομα έχουν εισέλθει στη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, στη Βουλή απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Σταύρου Τάσσου, προαναγγέλλοντας, ότι δεν θα τους χορηγηθεί άσυλο και θα επαναπροωθηθούν στην Τουρκία.
Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι το κλίμα που επικρατεί στα «Κέντρα Κράτησης» των νησιών του Βορειανατολικού Αιγαίου, είναι εκρηκτικό.
«Η κατάσταση στα νησιά έχει αλλάξει. Δεν εννοώ ότι δεν έχουμε πλέον υπερπληθυσμό αλλά ότι έχει αλλάξει η ψυχολογική κατάσταση. Οι πρόσφυγες και μετανάστες πάτησαν το πόδι τους στην Ευρώπη, έφτασαν στην βρύση αλλά δεν πίνουν νερό. Οι προσδοκίες τους έχουν ματαιωθεί και τα χρήματά τους τελειώνουν. Κυριαρχεί η απελπισία και αρχίζουν να γίνονται διεκδικητικοί. Το αντιμετωπίζουμε όχι με τα ΜΑΤ», τόνισε, για να προσθέσει, «Υπάρχει και από την πλευρά του λαού μας μια αλλαγή. Εκεί που υπήρχαν κάποια οφέλη όταν πρωτοήρθαν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες και ξόδευαν κάποια χρήματα τώρα υπάρχουν δυσκολίες».
Κατά την απάντηση στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή, ο αρμόδιος Υπουργός, παραδέχθηκε ότι οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου κινούνται με αργούς ρυθμούς, καθώς εξετάζονται μόλις 70 αιτήσεις των ημέρα.