ΜΟΕ Δωδεκανήσου: Επανεκδίκαση υπόθεσης βιασμού τουρίστριας, με έφεση Εισαγγελέα.

Επαναλαμβάνεται στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, με άσκηση έφεσης υπέρ του Νόμου, από τον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου, η εκδίκαση υπόθεσης βιασμού κατ’ εξακολούθηση, από Αλβανό δράστη, σε βάρος 23χρονης Ολλανδής, σε διακοπές στο νησί της Ρόδου, στο πλαίσιο εκδρομής της Xριστιανικής Eκκλησίας.
Ο Αλβανός κατηγορούμενος, είχε απαλλαγεί με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου, την οποία έκρινε εσφαλμένη ο Εισαγγελέας Εφετών, παραπέμποντας την επανάληψη της δίκης, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η νεαρή Ολανδή, είχε ταξιδέψει στην Pόδο, για διακοπές, ως μέλος ομάδας της Χριστιανικής Εκκλησίας. Μαζί με φίλη της (04/08 2003) βρέθηκαν σε μπαρ στην περιοχή Aρχαγγέλου, στο οποίο διασκέδαζαν ο Αλβανός με ομοεθνή του. Δύο Αλβανοί, επιχείρησαν να γνωρίσουν τις δύο κοπέλες και πρότειναν να τους ακολουθήσουν. Αν και η 23χρονη ηταν διστακτική, προκειμένου να μην εγκαταλείψει τη φίλη της ακολούθησε, με κατευθυνθεί προς το ξενοδοχείο, όπου διέμεναν, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Ο Αλβανός παρενόχλησε την νεαρή Ολανδή, η οποία του ζήτησε να απομακρυνθέι. Ο Αλβανός την απομόνωσε την παρέσυρε σε σχολείο, σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν τα μέλη της αποστολής. Παρά τις απεγνωσμένες εκκλήσεις της 23χρονης, η οποία έως την στιγμή εκείνη δεν είχε σεξουαλικές επαφές, ο Αλβανός τη βίασε, με τη νεαρή κοπέλα να αιμορραγεί. Αναίσθητη, μετέφερε τη νεαρή Ολανδή στο διαμέρισμα του σε μικρή απόσταση από το σχολείο, όπου και τη βίασε για δεύτερη φορά, εκμεταλλευόμενος την απώλεια συνείδησης της 23χρονης. Στη συνέχεια τη μετέφερε τις πρώτες πρωινές ώρες στο ξενοδοχείο της, όπου την απείλησε να μην αποκαλύψει τα όσα είχαν συμβεί το προηγούμενο βράδυ.

Την επόμενη ημέρα, η κοπέλα ανέφερε σε φίλη της το βιασμό της, και ενημέρωσαν τους δύο αρχηγούς της αποστολής, και υπέβαλαν μηνύσεις, ενώ η 23χρονη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο. Δεν υποοβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση, η οποία προγραμματίσθηκε την επόμενη ημέρα, εξαιτίας της επιστροφής της αποστολής στην Ολανδία. Ο Αλβανός δράστης του βιασμού, ζουσε μόνιμα στη Ρόδο όπου εργαζόταν σε οικοδομές, και βοηθός επιχείρησης θαλασσίων σπορ στην περιοχή Aρχαγγέλου.

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου εκδικάστηκε επίσης υπόθεση απόπειρας βιασμού και παράνομης εισόδου στην χώρα, Πακιστανού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Πακιστανός (03/03 2013) καταδίωξε  νεαρή κοπέλα η οποία μαζί με φίλη της ήταν πεζές στο νησί της Κω. Ο Πακιστανός ακινητοποίησε, και αποπειράθηκε να βιάσει την κοπέλα, ωστόσο, οι εκκλήσεις σε βοήθεια, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση διερχόμενης πεζής, η παρουσία της οποίας, έτρεψε σε φυγή τον Πακιστανό, ο οποίος και συνελήφθη μετά από καταδίωξη αστυνομικών οι οποίοι κλήθηκαν στο σημείο.

Η κοπέλα ενώπιον του Δικαστηρίου, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του Πακιστανού, ενώ ανέφερε ότι το περιστατικό ” δεν ήταν τόσο σοβαρό”.
Το δικαστήριο καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 9 μηνών τον Πακιστανό, ενώ απηλλάγη από την κατηγορία της απόπειρας βιασμού.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport