“Μια βραδιά στο κρατητήριο, κι ένα ευχαριστώ στην Τροχαία”.| ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Είναι από τις στιγμές, που κάθε ένας από εμάς, όσοι ακούμε το Δημοσιογραφικό Λειτούργημα, απεύχεται να χρειαστεί να παραθέσει. Την προσωπική του εμπειρία ως “πρωταγωνιστής”, ως άμεσα εμπλεκόμενος, σε προανακριτική πράξη διερεύνησης. Να είναι ο ίδιος το .. ρεπορτάζ.

Ο συνάδελφος Γιώργος Καραϊβάζ, με χρόνια πορείας στο Αστυνομικό ρεπορτάζ, παραθέτει τα στοιχεία του, ασκεί κριτική, αποδίδει τα εύσημα, και στηλιτεύει τα κακως κείμενα, με την υπογραφή του. Σήμερα, μέσω του διαδικτυακού του ιστότοπου bloko.gr, παραθέτει την δική του εμπειρία, όταν εντοπίσθηκε να οδηγεί υπό την επήρεια μέθης από σταθμό της Τροχαίας. Και όπως αποδεικνύει, με τη δική του υπογραφή, παραθέτει το ρεπορτάζ για τη σύλληψή του, ως δημοσιογράφος.
Ακολουθεί το ρεπορτάζ, με την υπογραφή του συντάκτη.
“Είναι από τις εύχομαι σπάνιες φορές στη ζωή που αντιλαμβάνεσαι διαφορετικά από τα τετριμμένα πράγματα και τις δεδομένες καθημερινές κοινωνικές “συνθήκες”, οπτικοποιημένες υπό ένα εντελώς διαφορετικό πρίσμα.
Ένα πρίσμα στο οποίο η κάθε πλευρά έχει περιορισμούς και κάγκελα, για τα οποία όμως ο μοναδικός και αποκλειστικός υπαίτιος είσαι εσύ. Και στην προκειμένη περίπτωση ο υποφαινόμενος και χωρίς ν’ αναζητώ την παραμικρή δικαιολογία. Η μοναδική μία την οποία κάνω επίκληση, είναι αντιδάνειο από τη μεγάλη “ευαγγελική” ρήση της δημοφιλούς λαϊκής αοιδού μας, “ουδείς άσφαλτος”.
Και μετά από όλα αυτά τα εισαγωγικά, περνάμε σε αυτό καθαυτό το θέμα μας.
Προχθές το βράδυ η αφετηρία της περιπέτειας, όταν μαζί με συναδέλφους κι έναν μέχρι πριν από λίγες ημέρες εν ενεργεία ανώτατο αξιωματικό, συζητούσαμε τις τελευταίες εξελίξεις μεταξύ τύρου και οίνου. Μόνο που επειδή οι συνθήκες και η πίεση των τελευταίων ημερών εξαιτίας της κοινωνικοχριστιανικής αντίθεσης με τον σκληρό πυρήνα της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ, ο οίνος έρρευσε σε πολύ μεγαλύτερες δόσεις από ότι καθορίζουν οι ατομικές αντοχές, ο νόμος και η οδική ασφάλεια. Εμού του ιδίου και των υπόλοιπων.
Και δυστυχώς, από τη μία η μέθεξη από την άλλη η απουσία συνείδησης, έκανα ότι μικρή ή μεγάλη μερίδα των οδηγών. Πήρα το αυτοκίνητο και τράβηξα για το άγνωστο. Γιατί η αλήθεια είναι πως κατά εκεί όδευα. Και από το Νέο Ηράκλειο, βρέθηκα στα διόδια των Αφιδνών, όπου και έχοντας την ψευδαίσθηση του συνειδητού ασυνείδητου, επιχείρησα να περάσω με το e-pass της Αττική Οδού. Κι εκεί ήταν ευτυχώς οι αστυνομικοί της Τροχαίας Αφιδνών, που ζήτησαν έλεγχο αλκοτέστ.
Αρνήθηκα τον έλεγχο, βλέποντας εκείνη τη στιγμή στη στολή όλη την προηγούμενη αντιπαράθεση με την ηγεσία και ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία. Κρατητήριο, ΔΕΕ, αυτόφωρο και προσδιορισμός τακτικής δικάσιμου.
Από όλη αυτή την περιπέτεια μου μένουν μόνο διδάγματα και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους αστυνομικούς της Τροχαίας Αφιδνών και της Κηφισιάς.
Γιώργος Καραϊβάζ”.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport