Μητέρα 30άχρονου: “Ο γιος μου είναι άρρωστος. Ζητάω συγγνώμη από τα θύματα”

Χωρίς να δικαιολογεί την παρανοϊκή συμπεριφορά του γιου της, η μητέρα του 30άχρονου “βιαστή της διάβασης” του Αμαρουσίου, ζήτησε συγχώρεση για το παιδι της από τα θύματα του. “Το παιδί μου δεν είναι δολοφόνος”, δηλώνει η ίδια.

image

Τη Δευτέρα (30/05) οδηγείται ξανά στον Ανακριτή για να απολογηθεί ο 30άχρονος Εμ.Κ, μετά την προθεσμία που ζητησε κι έλαβε για να απολογηθεί, με την ποινική Δίωξη σε βαθμό κακουργηματος που άσκησε σε βάρος του ο Εισαγγελέας.
Από τη σύλληψη του, την περασμένη Τετάρτη (25/05) από Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ο 30άχρονος παραμένει κρατούμενος στη Ασφάλεια και επιστρέφει κάθε φορά στο κρατητήριο μετά τη μεταγωγική του στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Μια φορά τον έχει συναντήσει και η μητέρα του, «Σε εμένα δεν είπε τίποτα. Δεν ήταν αυτό το παιδί μου», ανέφερε μιλώντας στη Ντίνα Καραμάνου για την εκπομπή του Epsilon “Αποκαλυπτικά”.

«Θα ήθελα να ζητήσω χίλια συγγνώμη από τις γυναίκες, από τις οικογένειές τους, για τον πόνο που τους προκάλεσε το παιδί μου. Το παιδί μου δεν είναι δράκος όπως τον λένε. Είχε τώρα τελευταία μια σχέση, ένα χρόνο, ενάμιση, ερωτεύτηκε παράφορα μια κοπέλα. Και τον εγκατέλειψε… Της έδινε όλο ευκαιρίες και τελικά ήταν η χαριστική βολή. Χώρισε κι έφυγε. Και στις κοπέλες φαίνεται έβλεπε αυτήν», δηλώνει η μητέρα του 30άχρονου.

image

Με φωνή σπασμένη, συντετριμένη η μητέρα του 30άχρονου, απο τη στιγμή που ενημερώθηκε για τη σύλληψη του γιου της, την ομολογία του, ως δράστης επιθέσεων σε βάρος έξι γυναικών στη διάβαση του Αμαρουσίου, με πρόθεση να τις βιάσει, οι οποίες και τον αναγνώρισαν.
«Δεν είναι το παιδί μου δολοφόνος. Δεν μπορούσε να σκοτώσει ούτε μυρμηγκάκι. Ούτε στο χειρότερο εχθρό μου δεν θέλω να συμβεί αυτό που μου έτυχε εμένα. Έχω χάσει τα λόγια μου, δεν ξέρω τι να πω. Χίλια συγγνώμη, Ζητάω χίλιες φορές συγγνώμη, χίλιες φορές από τις γυναίκες και τις οικογένειές τους. Ο γιος μου είναι άρρωστος. Φυσικά και δεν τον δικαιολογώ, σε καμία περίπτωση για την πράξη του αλλά είναι άρρωστος, Εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη και εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να μπορέσουμε να τον βοηθήσουμε».

image

Φωτογραφίες από το βιντεοληπτικό υλικό κάμερας ασφαλείας η οποία κατέγραφε τα λεπτά μετά από την επίθεση σε βάρος της 39άχρονης από την Αλβανία, στην οδό Αγράφων στο Μαρούσι, η οποία ήταν και το τελευταίο θύμα, δημοσίευσε το «Πρώτο Θέμα» (29/05).

image

Η γυναίκα αντιστάθηκε και χτύπησε τον 30άχρονο, τρέποντάς τον σε φυγή και ύστερα από αναζητήσεις εντοπίσθηκε και συνελήφθη από τα πληρώματα της ΔΙΑΣ (25/05) πίσω από το ΟΑΚΑ.
Ο δράστης παραδέχθηκε όσα του αποδίδονται ενώ υποστήριξε πως έχει μετανιώσει, για την επίθεση σε νεαρή γυναίκα.
image

Στον Alpha, η μαρτυρία 29άχρονης γυναίκας η οποία διαμένει στην περιοχή, τοποθετεί τον 30άχρονο Εμ.Κ στο ίδιο σημείο και σε άλλες χρονικές στιγμές. «Τον είδα δυο συνεχόμενα βράδια, Κυριακή και Δευτέρα, λίγες μέρες πριν συλληφθεί, εδώ κοντά στο σημείο που έκανε την τελευταία του επίθεση. Είχα βγάλει το σκύλο μου βόλτα ένα βράδυ, κατέβαινε εκείνος το δρόμο. Μου έκανε εντύπωση γιατί φορούσε κουκούλα ενώ έκανε ζέστη. Φορούσε ένα μαύρο φούτερ με κουκούλα και επίσης μου έκανε εντύπωση γιατί είχε περασμένο κάτι στο χέρι του. Νόμιζα ότι είναι λουρί για σκυλί και έψαχνα το σκύλο μου γιατί ο δικός μου είναι επιθετικός και δεν ήθελα να υπάρξει πρόβλημα όμως δεν έβλεπα σκύλο τριγύρω. Κατάλαβα ότι ήταν περασμένη στο χέρι του η μονωτική ταινία που χρησιμοποιούσε στις επιθέσεις του. Τον είδα ακριβώς στην ίδια κατάσταση και τα δυο βράδια. Κατέβαινε τον ίδιο δρόμο και εγώ ήμουν στο ίδιο σημείο. Το ένα από τα δυο βράδια λοιπόν, μιλούσε μόνος του. Μιλούσε γρήγορα δεν μπορούσα να καταλάβω τι λέει. Ήταν ένας άνθρωπος δεν είχε διαύγεια νου, αυτό μπορώ να καταλάβω».
Η ίδια σε ηλικία 18 ετών είχε δεχθεί επίθεση απόπειρας βιασμού. «Όταν έμαθα ότι ο “δράκος του Αμαρουσίου” χτύπησε στη γειτονιά μου, σοκαρίστηκα. Έχω αρχίσει να σκέφτομαι να αλλάξω περιοχή», κατέληξε.