"Μηδενική ανοχή" για την-αποτυχημένη- εμπρηστική επίθεση στο γραφείο του Αδ.Γεωργιάδη.

Η οργάνωση «Μηδενική Ανοχή», ανέλαβε την αποτυχημένη, απόπειρα εμπρησμού στο πολιτικό γραφείο του Άδωνι Γεωργιάδη (15/01), στο κέντρο της Αθήνας.

Με προκήρυξή τη οργάνωσης την οποία ταχυδρομησαν προς την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»,  ανέλαβαν -αν και αποτυχημένη- την απόπειρα στα γραφεία του βουλευτή του Αδωνη Γεωργιάδη, ως “δράση αντίδρασης” στη “φραγή” τηλεφωνικής παρέμβασης του Νίκου Μαζιώτη σε εκδήλωση του “χώρου” στο Πολυτεχνείο.
Σε εκτενή αναφορά οι συντάκτες του κειμένου αναφέρονται στις φυλακές τύπου Γ΄ και την κατάργησή τους από «εκείνους που το έχουν υποσχεθεί»- αφήνουν αιχμές για τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ-. Αναφέρονται επίσης στη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού «με αποτέλεσμα να αρχίσει για πολλοστή φορά, άλλο ένα τρομο-σόου. Σενάρια επί σεναρίων, στοχοποίηση αγωνιστών, λάσπη με το κιλό στους αντάρτες της Σ.Π.Φ με σκοπό να λοιδορηθούν και να παρουσιασθούν ως επικίνδυνοι τρομοκράτες».
Στο κείμενο, γίνεται επίσης αναφορά σε δράσεις της 17Ν και του Επαναστατικού Αγώνα, ενώ στέλνουν «αντάρτικους» χαιρετισμούς στα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών.
Ο εμπρηστικός μηχανισμός αποτελούμενος από γκαζάκια, είχε πυροδοτηθεί έξω από το πολιτικό γραφείο του Άδωνι Γεωργιάδη, στον 5ο όροφο πολυκατοικίας στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο εξερράγη ένα γκαζάκι προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές. Όπως διατυπώνουν οι συντάκτες της προκήρυξης, «δυστυχώς λόγω κατασκευαστικού λάθους, δεν κατέστη δυνατή η πυροδότηση της μεγάλης φιάλης υγραερίου που είχαμε τοποθετήσει και θα κατέστρεφε αναμφισβήτητα ολοκληρωτικά το γραφείο του». Ενώ εξαπολύουν απειλές αναγράφοντας «ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΜΑΣΤΕ ΕΚΑΤΟΣΤΟ. Βορίδη και Γεωργιάδη θα έχουμε και άλλα ραντεβού…». Στο κείμενό τους αναφέρονται με σκαιότατους, βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του Αδωνι Γεωργιάδη.
Η οργάνωση “Μηδενική Ανοχή” εμφανίστηκε τον Ιούνιο του 2009, ενω έχει αναλάβει τουλάχιστον 20 εμπρηστικές επιθέσεις σε βάρος γραφείων πολιτικών και κομμάτων, τα τελευταία έξι χρόνια. Στις εμπρηστικές ενέργειες περιλαμβάνονται η επίθεση στο Βουλευτή της ΝΔ Αναστασίου Νεράντζη και στο ΙΧ Αστυνομικού των ΜΑΤ, ακολουθεί εμπρηστική επίθεση στη Βουλευτή του ΛΑΟΣ Δήμητρα Αράπογλου στο Κουκάκι, αναλαμβάνουν τον εμπρησμό των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην Καλλιθέα (01/2010), και  επιθέσεις στα γραφεία των -τότε – Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Πέμης Ζούνη και Χρήστου Πρωτόπαπα.
Συνέχισε στα τέλη του 2010 και του 2011 τις εμπρηστικές επιθέσεις στα γραφεία του ΣΕΒ, στο Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο, στα γραφεία της Βάσως Παπανδρέου (δύο φορές), της Φάνης Πετραλιά, του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Είχαν αναλάβει τις επιθέσεις στο γραφείο του Κώστα Σημίτη και στο ομώνυμο ίδρυμα (03/04 2012).
Το 2013 είχαν πυροδοτήσει εμπρηστικούς μηχανισμούς σε γραφεία της Χρυσής Αυγής, σε σύμβουλο αποκρατικοποιήσεων του καζίνου της Πάρνηθας και στο πολιτικό γραφείο της βουλευτού της ΝΔ Φεβρωνίας Πατριανάκου. Σε κείμενο που είχε αποστείλει τότε μιλούσε για «απόκριση στο κάλεσμα της οργάνωσης Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ( σύμφωνα με τι Αντιτρομοκρατικό επιτελείο αποτελούσε “συνέχεια” του ΕΑ του Νίκου Μαζιώτη, και είχαν αναλάβει την ευθύνη για τους πυροβολισμούς και την απόπειρα εκτόξευσης ρουκέτας στα γραφεία της ΝΔ στη Λ.Συγγρού) για την ενδυνάμωση των αντάρτικων υποδομών με σκοπό τη δημιουργία πολιτικού σώματος και επαναστατικού στρατού».
Στις εμπρηστικές ενέργειες τους, είχαν περιλάβει αυτή στο γραφείο του Γιάννη Μιχελάκη (14/01 2014) με προκήρυξή τους και πάλι με αναφορά στις φυλακές Δομοκού ενω καλοσώριζαν την “επιστροφή”- τότε-, του Χριστόδουλου Ξηρού στο «αντάρτικο πόλης», με «αγωνιστικό χαιρετισμό» στα μέλη της οργάνωσης «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις» ανέλαβαν την ευθύνη της διπλής δολοφονίας μελών της Χρυσής Αυγής, στο Ν. Ηράκλειο.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport