Με αναρτήσεις δυσφημούσαν, και εκβιαζαν υποψήφια Βουλευτή- Ζητούσαν 90.000 ευρώ.

Αναρτούσαν προσβλητικές δημοσιεύσεις σε βάρος υποψήφιας Βουλευτή, σε τρία ιστολόγια (blogs), και παράλληλα την εκβίαζαν προκειμένου να τους καταβάλει #90.000 ευρώ, για να σταματήσουν τις αναρτήσεις. Η 33άχρονη κατήγγειλε τις απειλές σε βάρος της, και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών γυναικών ..Bloggers.

Από τον περασμένο Ιανουάριο πριν τις βουλευτικές εκλογές (25/01), οι διαχειριστές τριών ιστολογίων (blogs), πραγματοποιούσαν καθημερινά επιθετικές αναρτήσεις σε βαρος της 33άχρονης, υποψήφιας Βουλευτή της Ν.Δ., Εύης Τατούλη, κόρης του πρώην Υπουργού και νυν Περιφερειάρχη Πελλοπονήσου Πέτρου Τατούλη. Στις αναρτήσεις τους, οι διαχειριστές των ιστολογίων, απέδιδαν στην 33άχρονη «διαπλοκή», «χορηγίες» από «μεγαλοεργολάβους-επιχειρηματίες» και προέβαιναν σε δυσφημιστικά σχόλια, ενω την εκβίαζαν να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των #90.000 ευρώ, προκειμένου να σταματήσουν τις δυσφημιστικές δημοσιεύσεις. Σύμφωνα με την καταγγελία της 33άχρονης, οι διαχειριστές του ιστολογίου, με τηλεφωνικές τους κλήσεις επιχειρούσαν να κάμψουν τις αντιστάσεις της και να την εξαναγκάσουν να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό.

Η 33άχρονη, προέβη σε καταγγελία στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για εκβίασης και δυσφήμισης, τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, και από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα, προέκυψαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των διαχειριστών.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών γυναικών- ηλικίας 35, 40 και 59 ετών-, οι οποίες είχαν ανατήσει τις επίμαχες δημοσιεύσεις, εκ των οποίων οι δύο σχετίζονται με τους Δήμους Τρίπολης και Αργυρούπολης, ενώ «υποκινητής» φέρεται άνδρας, σε βαρος του οποίου, δε εχουν αποδοθεί κατηγορίες. Σε έρευνες στις κατοικίες τους, κατασχέθηκαν δυο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και ενας εξωτερικός, οι οποίοι θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.
Η σχηματισθείσα για την υπόθεση δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport