Μεσαγρό, Αίγινας: Κομφούζιο για τον Αστυνομικό Σταθμό|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Κλείνει ή δεν κλείνει τελικά ο Αστυνομικός Σταθμός Μεσαγρού στην Αίγινα;

image

Στις 7 Δεκεμβρίου 2015 ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Δημήτρης Τσακνάκης υπέγραψε απόφαση με την οποία «αναστέλλεται η λειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού Μεσαγρού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιώς.
Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ 2928, τεύχος 2ο, με ημερομηνία 31/12/2015 η αναστολή της λειτουργίας έγινε «λόγω λήξεως του συμβατικού χρόνου μίσθωσης του οικήματος στέγασης του και αδυναμίας εξεύρεσης άλλου κατάλληλου στην έδρα του και μέχρις άρσεως του λόγου αυτού. Η αστυνόμευση της περιφέρειας του Αστυνομικού Σταθμού της προηγούμενης παραγράφου, κατά το χρόνο αναστολής της λειτουργίας του, ανατίθεται στο Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας της ίδιας ως άνω Διεύθυνσης, στο οποίο εντάσσονται το προσωπικό και τα υλικά αυτού.»
Σε ανακοίνωση της η Νομαρχιακή Επιτροπή Α’ Πειραιώς και Νήσων χαρακτηρίζει ως «εντελώς αδικαιολόγητη και αψυχολόγητη την απόφαση αναστολής λειτουργίας του Αστυνομικού Σταθμού Μεσαγρού της Αίγινας».
Και αναφέρει ότι: «Υπενθυμίζουμε ότι κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον τότε υπουργό της κυβέρνησης Τσιπρα, Γ. Πανούση είχε επισκεφθεί την Αίγινα τον Αύγουστο και – κατά την προσφιλή τους τακτική – είχαν προβεί σε μεγαλόστομες εξαγγελίες, δηλώνοντας ότι αναγνωρίζουν το πρόβλημα και τάσσονται υπέρ της ασφάλειας των πολιτών, ενώ διαβεβαίωσαν ότι ο Αστυνομικός Σταθμός Μεσαγρού θα παραμείνει ανοικτός. Όσοι γνωρίζουν τα θέματα του νησιού και δεν είναι απλοί περαστικοί κατά τη διάρκεια προεκλογικών περιόδων, αντιλαμβάνονται ότι συντρέχουν σοβαρότατοι λόγοι, ώστε όχι μόνο να μην ανασταλεί η λειτουργία του, αλλά να ενισχυθεί περαιτέρω η δύναμη του.»
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο Αστυνομικός Σταθμός Μεσαγρού που λειτουργούσε τα τελευταία 65 χρόνια, κάλυπτε την μισή περίπου Αίγινα (Βαθύ, Αγίους, Σουβάλα, Αγία Μαρίνα, Άλωνες, Πόρτες, καθώς και τους μικρότερους οικισμούς της ευρύτερης περιοχής) και πρόκειται για μια περιοχή, η οποία καλύπτει το 80% των ξενοδοχειακών κλινών, ενός εκ των πιο δημοφιλών προορισμών του Σαρωνικού. Επίσης ο Σταθμός κάλυπτε επίσης τον Ιερό Ναό της Αφαίας με επισκεψιμότητα 80.000 ξένων τουριστών και τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου με επισκεψιμότητα άνω των 500.000 Ελλήνων και ξένων τουριστών.
Την Δευτέρα ωστόσο μια ανακοίνωση από τη βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κυρία Γεωργία Γεννιά άλλαξε το σκηνικό. Όπως τονίζει, μεταξύ άλλων, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα και ζήτησε την παρέμβασή του για την οριστική λύση. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι: «Ο υπουργός, κατανοώντας απολύτως την επιχειρηματολογία που του ανέπτυξε η βουλευτής, επέδειξε θετική στάση και βούληση για συνεργασία και δεσμεύτηκε ότι το Αστυνομικό Τμήμα στο Μεσαγρό δεν θα καταργηθεί, αλλά θα διατηρηθεί ως έχει.»


*του Διονύση Βυθούλκα

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport