Μεικτό Ορκωτό: Τον "ψάρεψε" στο FB, ή εκτέλεσαν "πληρωμένο συμβόλαιο".

Με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της ληστείας, ξεκίνησε η δίκη (01/09) ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού, για την 24χρονη Αλεξάνδρα Σταματάκη και ο 20χρονο φίλο της Γιώργο Μάρκου, προφυλακισμένοι για τη δολοφονία του Γιώργου Κοτσιλίδη, γιο ενεχυροδανειστή, ο οποίος είχε εντοπισθεί νεκρός μέσα στο σπίτι του στη Δάφνη, τον Απρίλιο του 2013.
Οι μαυροφορεμένοι γονείς, προσπαθούν να πλησιάσουν του Γ.ΜΑΡΚΟΥ, 20δολοφόνους του γιου τους. “Να πεθάνεις δολοφόνισσα που σκότωσες το παιδί μου!.. Κτήνος!..” είναι η φωνή της μάνας του 30χρονου Γιώργου Κοτσιλίδη, όταν βρίσκεται μπροστά στη μεταγωγή του 20χρονου και της 24χρονης φίλης του, οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του. Ο πατέρας του θύματος, Κωνσταντίνος Κοτσιλίδης, επιχειρεί να πλησιάσει τους δύο κατηγορούμενους. Εχουν ήδη ομολογήσει τη δολοφονία του παιδιού τους και οι Αστυνομικοί τους φυγαδεύουν, προσπαθώντας να συγκρατήσουν την οργή των μαυροφορεμένων γονιών.

Είχε δεχτεί απειλές
Αρχικά επικράτησε η αντίληψη, ο νεαρός ενεχυροδανειστής, να είχε εξαπατηθεί μέσω facebook, να είχε ανοίξει την πόρτα στους ληστές και δολοφόνους του. Στη συνέχεια ωστόσο, προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ότι ο 30χρονος, «πλήρωσε με τη ζωή του» τις οικονομικές διαφορές που είχε ο πατέρας του, ενεχυροδανειστής Κωνσταντίνος Κοτσιλίδης- όπως κατέθεσε στους Αστυνομικούς- είχε δεχτεί απειλές τόσο για τη ζωή του όσο και για τα μέλη της οικογένειάς του, από πρώην συνεργάτη του.

Κ.ΚΟΤΣΙΛΙΔΗΣ- πατεραςΣε ερώτηση δημοσιογράφων ο πατέρας του θύματος Κώστας Κοτσιλίδης, επιμένει “σκότωσαν το παιδί μου, 30 χρόνων. Δεν ήταν διάρρηξη. Ηθελαν να σκοτώσουν το παιδί μου. Το πιο φρικτό πράγμα για ένα πατέρα είναι να έχει πίσω του ακριβώς τους δολοφόνους του γιου του. Ήρθαν οι δολοφόνοι μέσα στο ίδιο μας το σπίτι και δολοφόνησαν  το παιδί μου μέρα μεσημέρι. “. Ενώ επαναλλαμβάνει την υπόνοια την οποία έχει διατυπώσει και σε κατάθεσή του στην Αστυνομία, ότι ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του γιου του, είναι άτομο με τον οποίο είχε οικονομικές διαφορές “Βρήκαμε το γιο μου ξαπλωμένο κάτω. Ακίνητος. δεμένος με μονωτική ταινία στα χέρια, τα πόδια, στο λαιμό και σταυρωτά στο σώμα του. Έκοψα με ένα μαχαίρι την ταινία γύρω από το λαιμό του και η γυναίκα μου του έβγαλε την ταινία από το στόμα. Ήταν ήδη νεκρό”.

“Δεν είμαστε εμείς οι εγκέφαλοι της ληστείας. Ο εγκέφαλος είναι ο… που είχε οικονομικές συναλλαγές με τον πατέρα. Δεν είχαμε καμία πρόθεση να πεθάνει. Πήγαμε για κλοπή…. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος. Είμαστε αθώοι” τα λόγια της 24χρονης εξοργίζουν τους γονείς του 30χρονου. 

Σύμφωνα με το προανακριτικό υλικό και τις Ανακριτικές διαδικασίες, “πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου” στο όνομα του 30χρονου Γιώργου Κοτσιλίδη, του στέρησε τη ζωή, όπως προκύπτει από το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών- στην υπόθεση εμπλέκεται  ακόμη ένα άτομο, το οποίο διαφεύγει της σύλληψης.

Ο Γιώργος Κοτσιλίδης είχε βρεθεί δολοφονημένος στις 13 Απριλίου 2013 μέσα στο διαμέρισμά του, στο δεύτερο όροφο οικογενειακού οικήματος, στην περιοχή της Δάφνης. Η δολοφοία του 30χρονου, εξιχνιάστηκε από το τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής στις 6 Μαΐου 2013Δράστες δολοφονίας Γ.Κοτσιλίδη με τη σύλληψη του φερόμενου ως εγκεφάλου Γιώργου Μάρκου, της φίλης του Αλεξάνδρας Σταματάκη και των συνεργών τους Κωνσταντίνου Αραπάκη και Δημήτρη Θεοδώρου, οι οποίοι έχουν προφυλακιστεί. Οι δράστες είχαν δέσει τον 30χρονο Γιώργο Κοτσιλίδη με μονωτική ταινία και στη συνέχεια τον είχαν στραγγαλίσει, όπως διαπίστωσε στα νεκροψιακά ευρήματα ο ιατροδικαστής.  Το σπίτι έφερε ίχνη αναστάτωσης, ενώ από το χρηματοκιβώτιο, είχαν αποσπάσει 139.000 ευρώ, δύο κιλά χρυσαφικά, ωστόσο δεν ερεύνησαν τις τσέπες του μπουρφάν του 30χρονου, στις οποίες είχε επιπλέον 8.000 ευρώ.
Μια μαύρη ζακέτα η οποία ανήκε στην 24χρονη Αλεξάνδρα Σταματάκη, και εντοπίσθηκε στο σπίτι του
30χρονου ενεχυροδανειστή, καθώς και η ανάλυση λογαριασμού στο κινητό τηλέφωνο του θύματος, στο οποίο υπήρχαν καταγεγραμμένες δεκάδες κλήσεις και μηνύματα της νεαρής οδήγησε την αστυνομία να εντοπίσει τα ίχνη της και ύστερα από άρσεις, να παρακολουθήσει τους τηλεφωνικούς αριθμούς και να οδηγηθεί στην εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ το ζευγάρι με ακόμα έναν κατηγορούμενο διαφεύγουν στη Γερμανία. Η αστυνομία έχει ήδη αρχίσει να παρακολουθεί τις τηλεφωνικές συνομιιλίες τους.

Σε καταγεγραμμένη συνομιλία μεταξύ τους, ένας από τους δράστες, αποκαλύπτει τα σχέδιά του και περιγράφει τα όσα έχουν συμβεί με τη δολοφονία του 30χρονου.”Προχθές το βράδυ έβλεπα στον ύπνο μου αυτό που έγινε, περπατάγαμε στο δρόμο και βλέπω ψηλό, έναν σαν αυτόν, που έγινε το πράγμα… ίδιος, ίδιος όμως με αυτόν που φάγαμε και οι τρεις μαζί”, αναφέρει σε τηλεφωνική του συνομιλία ένας από τους κατηγορούμενους.

Σε ηχογραφημένη συνομιλία της η 24χρονη κατηγορουμένη με άγνωστη γυναίκα, αναφέρει “Τώρα που ήρθαμε στη Γερμανία είμαστε εντελώς free, έτσι; Καταρχήν είχαμε να κοιμηθούμε μία εβδομάδα με όλα αυτά, ήμασταν σαν ζόμπι. Κι ήρθαμε εδώ και με το που πέσαμε στο κρεβάτι, κράου και λιώσαμε στον ύπνο. Ησυχάσαμε ρε, ηρεμήσαμε”.
Σε άλλη τηλεφωνική επικοινωνία του ασύλληπτου δράστη με άγνωστη γυναικα, αναφέρει “Φτάνουμε στο αεροδρόμιο και ξέρεις χτυπάν τα εισιτήρια και μέχρι να γίνει πράσινο το φωτάκι και να περάσουμε, “οοο” είχα πάθει εγκεφαλικό, “ιιιι” κάνω, θα πεθάνω. Την ώρα που περάσαμε χόρευα “λα λα λα”, πάμε στο duty shop τώρα να ψωνίσουμε.. Παν’ τα λεφτά μου”..

Φίλη της 24χρονης, η οποία είχε συνεργαστεί με τις Αρχές, είχε οδηγήσει στη σύλληψη των δολοφόνων του 30χρονου, κατέθεσε ότι «η κατηγορούμενη είχε κλέψει και το σπίτι μου, τον Οκτώβριο του 2012. Ήξερα από το 2011 ότι με τον φίλο της έμπαιναν σε σπίτια και έκλεβαν. Το θύμα μου είχε πει ότι το γνώρισε στο internet και το ψάρεψε για να το κλέψει».
Οι δράστες, είχαν διαφύγει στη Γερμανία. Άγνωστοι λόγοι ωστόσο, τους έκαναν να επιστρέψουν και πάλι στην Ελλάδα, οπότε και συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζένος, το Μ.Σάββατο.

Η  ακροαματική διαδικασία συνεχιζεται με καταθέσεις ..