Μεικτό Ορκωτό- Εισαγγελέας: "Ήταν αποφασισμένοι να μην τον αφήσουν ζωντανό.Τους ήταν αδιάφορο αν θα σκότωναν έναν νεαρό άνδρα"

Με τις κατηγορίες των κατηγορουμένων, και την πρόταση της Εισαγγελέων της έδρας, συνεχίζεται (02/09) στο Μεικτό Ορκωτό η εκδίκαση της δολοφονίας και ληστείας του 30χρονου ενεχυροδανειστή Γιώργου Κοτσιλίδη, ο οποίος είχε εντοπισθεί νεκρός μέσα στο σπίτι του στη Δάφνη, τον Απρίλιο του 2013.

Ψυχροί και κυνικοί οι τέσσερις κατηγορούμενοι περίεγραψαν τη ληστεία μετά φόνου τον Απρίλιο του 2013 στη Δάφνη, του γιου του ενεχυροδανειστή Κωνσταντίνου Κοτσιλίδη, επιρρίπτοντας την ευθύνη ο ένας στον άλλο για τον θάνατο του 30χρονου Γιώργου Κοτσιλίδη.
Καταπέλτης η Εισαγγελέας της έδρας και για τους τέσσερις κατηγορούμενους. Ζήτησε την καταδίκη τους για την ανθρωποκτονία και για την ληστεία του 30 χρονου Γιώργου Κοτσιλίδη. “Αποδείχτηκε χωρίς καμία αμφιβολία ότι είχαν προαποφασίσει να μην φύγουν από το σπίτι του θύματος αφήνοντας τον ζωντανό. Τους ήταν  αδιάφορο αν μαζί με την ληστεία σκότωναν και τον νεαρό άνδρα, ενώ ήταν ιδιαίτερα εύκολο για εκείνους να φροντίσουν να βγει από το σπίτι” ανέφερε στην εισήγησή της.
 
Γ.ΜΑΡΚΟΥ, 20 Παραδέχθηκε ότι οργάνωσε και ανέλαβε την ευθύνη της ληστείας, ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης, ΓιωργοςΜάρκου, και ανεφερε “Εγώ οργάνωσα την ληστεία, εγώ τους έμπλεξα όλους, ότι έγινε ήταν δικό μου λάθος ήμουν μικρός και χρειαζόμουν χρήματα, 500 ευρώ για να βοηθήσω την φίλη μου συγκατηγορούμενη μου”. Με κάθε λεπτομέρεια, περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές του 30χρονου ενεχυροδανειστή
Γιώργου Κοτσιλίδη, ενώ προσδιόρισε συγκατηγορούμενό του, ότι προκάλεσε ασφυξία- και το θάνατο στον 30χρονο ενεχυροδανειστή.
“Το θύμα λιποθύμησε .Μου είπαν ότι ανέπνεε .Δεν βάλαμε ταινία στον λαιμό του θύματος. Ο  Κωνσταντίνος Αραπάκης, του έβαλε ταινία γύρω από το στόμα”.

 
Στο συγκατηγορούμενό της και εραστή της, “έριξε” τις ευθύνες η Αλεξάνδρα ΣταματάκηΔράστες δολοφονίας Γ.Κοτσιλίδη, η γυνάικα που “παγίδεψε” μέσω ου FB τον 30χρονο και “έκλεισε” το ραντεβού θανάτου στο σπίτι του στη Δάφνη. Στην κατάθεσή της αναφέρει “Ήταν ιδέα του Γιώργος Μάρκου  να γνωρίσω τηλεφωνικά τον 30χρονο για να μάθω πληροφορίες  για το πότε λείπει από  το σπίτι η οικογένεια του. Τι έκανα εγώ; Μια πόρτα άνοιξα και μπήκαν μέσα οι άλλοι 3 για να πάρουν χρήματα, μετά έφυγα. Άκουγα μόνο το παιδί να φωνάζει βοήθεια”.
Από την πλευρά του ο επίσης κατηγορούμενος Δημήτρης Θεοδώρου, προσδιόρισε την εμπολοκή του μόνο στη ληστεία και αρνήθηκε ότι συμμετείχε στη δολοφονία του 30χρονου ενεχυροδανειστή, όπως κατέθεσε νωρίτερα στην ακροαματική διαδικασία,  “Ο Γιώργος Μάρκου του έριξε μπούνια (σσ του θύματος -Γιώργου Κοτσιλίδη) και ο Κωνσταντίνος Αραπάκης τον έπιασε από το λαιμό. Εγώ δεν τον ακούμπησα, έψαχνα για χρήματα”.
Με διαφορετική εκδοχή παρουσίασε στην κατάθεσή του ο επίσης κατηγορούμενος Κωνσταντίνος Αραπάκης, “Δεν λένε αλήθεια οι άλλοι. Εκείνοι τον φίμωσαν και του πάταγαν το κεφάλι με τα πόδια, τραβώντας την μονωτική ταινία για να την κόψουν. Εγώ του έκοψα με ένα μαχαίρι την μονωτική ταινία από το στόμα αλλά ο Γιώργος Μάρκου την ξαναέβαλε και του πάταγαν ξανά το κεφάλι για να την κόψουν” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η δίκη για την ανθρωποκτονία από πρόθεση και τη ληστεία του 30χρονου Γιώργου Κοτσιλίδη, ξεκίνησε (01/09) στο Μεικτού Ορκωτού, ενώ αναμένεται (09/09) η ετυμηγορία του Δικαστηρίου για τους τέσσερις κατηγορούμενους, οι οποίοι βρίσκονται προφυλακισμένοι.

 
————
Διαβάστε όσα διαδραματίσθηκαν  κατά την πρώτη ημέρα της δίκης